Ajax moeizaam maar ruim langs VVV Venlo
Datum: 20-09-2009  Bron: Voetbalzone.nl
Na zeven wedstrijden heeft VVV-Venlo haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. De promovendus bood dapper tegenstand tegen Ajax, maar had geen antwoord op de individuele kwaliteiten van Luis Suárez. De sterspeler van de Amsterdammers speelde helemaal geen grootse wedstrijd, maar stond op de juiste momenten wel op. Met vier goals nam hij de totale productie voor zijn rekening: 0-4. De aanvaller bracht zich daarmee andermaal in de spotlights. Evenals zijn ploeggenoten speelde Suárez in Venlo zeker geen goede wedstrijd, maar de defensie van de hoofdstedelingen gaf opnieuw niets toe. De individuele kwaliteiten van Suárez bezorgden Ajax uiteindelijk de punten. Na de vroege openingstreffer scoorde de aanvoerder na rust nog drie keer, waardoor de zege ruim uitviel. Dit was pijnlijk voor VVV, dat zeker niet minder was geweest dan Ajax en misschien wel meer had verdiend.

De Amsterdammers begonnen bijzonder goed aan het duel. De wedstrijd was pas drie minuten oud, toen Suárez de gasten op voorsprong zette. De Uruguyaan werd gevonden door Dario Cvitanich en kopte de openingstreffer binnen. Niet lang hierna kreeg Ajax een enorme mogelijkheid om de marge te verdubbelen, toen de buitenspelval van VVV niet werkte. Suárez, Cvitanich en Ismail Aissati stormden op het vijandelijke doel af, maar eerstgenoemde leverde een bijzonder zwakke pass. De kans ging hierdoor verloren.

Het bleek het laatste wapenfeit van Ajax in de eerste helft te zijn. De ploeg zakte na de eerste tien minuten ver terug en zag VVV beter in de wedstrijd komen. Ken Leemans (moeilijk schot uit de tweede lijn), Ruben Schaken (hard schot gepakt door Maarten Stekelenburg) en Keisuke Honda (vrije trap rakelings naast het doel) zorgden voor gevaar. De score kwam echter niet in evenwicht.

Ook na de thee bleef VVV de bovenliggende partij. De equipe kreeg ook wel wat kansjes, maar zag Ajax ruim twintig minuten voor tijd uitlopen. Eerst verscheen Suárez aan de linkerkant van het strafschopgebied, waar hij Michael Timisela dolde en vervolgens Dennis Gentenaar passeerde. Slechts een paar minuten later complementeerde hij zijn hattrick, door aan de rechterkant van het strafschopgebied Patrick Paauwe te passeren en raak te knallen. Suárez kreeg ook nog een enorme kans op zijn vierde goal, maar miste, om in de slotfase alsnog zijn vierde binnen te lopen.

De wedstrijdstatistieken en filmpjes van de goals zijn hier te zien.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Ajax wint in de Kuip
Suarez schiet Ajax langs Willem II
Ajax eenvoudig langs De Graafschap
Ajax verslaat Roda JC met 3-0
Braamhaar fluit Roda JC - Ajax
  Gerelateerde spelers.
Luis Suarez

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  FC Utrecht

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20