Ajax eenvoudig langs De Graafschap
Datum: 29-08-2010  Bron: Voetbalzone.nl
De Graafschap heeft Ajax zondagmiddag alle gelegenheid gegeven om te herstellen van de midweekse slag met Dynamo Kiev. De Doetinchemmers hadden vooraf aangekondigd de beuk erin te gooien, maar daar bleek in de praktijk weinig van terecht te komen. Dankzij drie doelpunten van Luis Suárez en eentje van Urby Emanuelson en Christian Eriksen, liepen de gasten uit Amsterdam probleemloos uit naar een doodeenvoudige 0-5 overwinning.

Ajax deed in de beginfase precies wat van de ploeg verwacht mocht worden. De bezoekers speelden op balbezit en wachtten geduldig op een opening in de defensie van De Graafschap, dat de rijen aanvankelijk echter eenvoudig gesloten wist te houden. Op het moment dat de thuisploeg iets meer in de wedstrijd leek te komen, sloegen de ploeg van Martin Jol toe. Een voorzet van Gregory van der Wiel bereikte Suárez, die de bal met zijn hoofd de lange hoek instuurde. Doelman Boy Waterman had geen verweer.

De Graafschap kon daar in aanvallend opzicht weinig tegenover stellen, en was slechts gevaarlijk omdat Maarten Stekelenburg een hoge bal van Muslu Nalbantoglu verkeerd taxeerde. Het speeltuig landde op de bovenkant van het Amsterdamse doel. Het bleek echter wel het sein voor de gastheren om meer gas te geven. Hugo Bargas was vervolgens dichtbij de 1-1, maar zag zijn harde schot met een reflex gepareerd worden door Stekelenburg. Niet veel later viel een slinkse kopbal van Rydell Poepon net naast het Ajax-doel.

Bij de eerste de beste serieuze tegenstoot gooiden de bezoekers de wedstrijd in het slot. Suárez kapte zijn directe tegenstander uit op de rand van de zestien, maar werd vervolgens tegen de grond gewerkt. De Uruguayaan schoot de daarop gegeven vrije trap vervolgens achteloos binnen. Ajax geloofde het na die 0-2 wel, terwijl De Graafschap finesse en klasse ontbeerde om er in de tweede helft nog een spannend schouwspel van te maken.

De ploeg van Darije Kalezic zocht weliswaar de aanval, maar kon nauwelijks voor echte onrust zorgen bij Stekelenburg en zijn defensie. Ondanks minimale krachtinspanningen was Ajax zelfs nog het meest gevaarlijk. Zo mikte Suárez nog een vrije trap op de bovenkant van de lat en mocht Emanuelson zijn eerste seizoenstreffer laten bijschrijven. De middenvelder herhaalde het kunstje van Suárez in de eerste helft, en krulde op de rand van de zestien de derde Amsterdamse treffer binnen. Suárez en invaller Christian Eriksen tilden de stand in de slotfase naar 0-5.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Ajax wint in de Kuip
Suarez schiet Ajax langs Willem II
Ajax verslaat Roda JC met 3-0
Braamhaar fluit Roda JC - Ajax
Ajax wint van ADO Den Haag
  Gerelateerde spelers.
Urby Emanuelson
Luis Suarez
Christian Eriksen

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  FC Utrecht

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20