Ajax verslaat Roda JC met 3-0
Datum: 21-08-2010  Bron: Voetbalzone
Ajax heeft de generale repetitie voor de Champions League-return tegen Dynamo Kiev zonder kleerscheuren doorstaan. De Amsterdammers kenden in eigen huis net als vorig seizoen weinig moeite met Roda JC Kerkrade en hielden voor het eerst ook weer eens de nul achterin. De ploeg van Harm van Veldhoven hield in de eerste helft nog stand, maar wist zich na rust niet meer te wapenen tegen de constante aanvalsdrift. Luis Suárez en Mounir El Hamdaoui maakten samen drie goals; André Ooijer debuteerde in het Ajax-shirt (3-0).

Ajax opende sterk en zocht gretig de weg richting het doel van Przemysláw Tyton. Siem de Jong nam de bal twee keer fraai aan, maar slaagde er niet in een goed schot op doel te lossen. Ook Suárez lukte dat niet, waardoor Roda JC zich kon herpakken en rust zocht. Voor rust stichtten de Limburgers één keer gevaar, maar toen deed zich ook direct een zeer kansrijke mogelijkheid voor. Willem Janssen spurtte op een hoge pass van een ploeggenoot. De middenvelder controleerde de bal net niet goed genoeg, waardoor hij zijn eigen kans om zeep hielp.

De bezoekers roken wel dat er ruimte lag tegen Ajax, dat een week geleden ook al twee tegentreffers kreeg te verduren en in defensief opzicht dan ook kwetsbaar blijft. Nadat Maarten Stekelenburg een corner wegbokste, schoot Ruud Vormer vanuit de tweede lijn. De keeper moest de bal onder zijn lat weghalen om een tegengoal te voorkomen. Het waren de enige speldenprikjes van de tegenstander: Ajax bleef aanvallen opzetten en zag hoe de verdediging van Roda JC daaraan bezweek. Suárez zette vanaf de achterlijn voor; Eric Addo verdedigde zwak uit en schoot tegen Sebastian Svärd aan.

El Hamdaoui was er vervolgens als de kippen bij de bal het laatste zetje te geven en tekende voor zijn derde competitiegoal. Die treffer gaf Ajax vertrouwen. Tot de rust bleef de ploeg aanvallend spelen, maar het feestje dat Martin Jol de fans wilde voorschotelen kon nog niet gevierde worden door een tekort aan extra goals. Pas na rust, toen Roda veel zwakker opereerde dan in de eerste helft, kwam de productie verder op gang. Suárez en El Hamdaoui toonden zich daarbij een waardevolle tandem, in de aanloop naar de Champions League-return tegen Dynamo Kiev.

De Uruguayaan kreeg de bal terug van El Hamdaoui en tekende voor 2-0, nadat hij Svärd en Pa-Modou Kah van zich afschudde. De Marokkaanse spits maakte zelf de derde en laatste van de avond; opnieuw gaf Suárez zijn bewaker Kah het nakijken en legde hij de bal af aan zijn aanvalspartner. Die had weinig moeite om te scoren. Voor Jol was dat het signaal om meer spelers ritme op te laten doen. De coach bracht Christian Eriksen en debutant André Ooijer binnen de lijnen, evenals Miralem Sulejmani. Suárez joeg nog een vrije trap richting de kruising; Tyton bokste de inzet echter goed weg. Ook een afstandsschot van zijn voet trof geen doel, maar raakte de buitenkant van de paal.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Ajax wint in de Kuip
Suarez schiet Ajax langs Willem II
Ajax eenvoudig langs De Graafschap
Wielaert vertrekt per direct op huurbasis naar Roda JC
Suarez bezorgt matig Ajax een punt
  Gerelateerde spelers.
Luis Suarez
Mounir El Hamdaoui

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  FC Utrecht

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20