Suarez schiet Ajax langs Willem II
Datum: 11-09-2010  Bron: Voetbalzone.nl
De aanvoerder, die er aankomende woensdag wegens een schorsing niet bij zal zijn tegen Real, zal vooral tevreden zijn met het resultaat en niet met het vertoonde spel van zijn ploeg. Ajax speelde in eigen huis een moeizame wedstrijd tegen Willem II, dat zich in de eerste helft zeker niet verstopte en zelfs nog een paar goede kansen kreeg. Scoren bleek echter een te lastige opgave voor de ploeg van Gert Heerkes, die zodoende zonder punten blijft. Ajax gaat als (mogelijk gedeeld) koploper van de Eredivisie naar Madrid toe.

Zoals verwacht kon worden probeerden de Amsterdammers vroeg te scoren tegen Willem II. De bezoekers werden in de beginfase onder druk gezet en Siem de Jong kreeg al vroeg een goede kans, maar hij kwam net een teenlengte tekort. Het bleek geen voorbode voor meer, want Ajax speelde in een te laag tempo om het Willem II echt lastig te maken. Via Evgeniy Levchenko kregen de gasten zelfs een aardige kopkans, maar de middenvelder mikte te hoog.

Willem II deed goed mee en kreeg na een halfuur spelen de beste kans van de wedstrijd, toen Arjan Swinkels de bal voor het inschieten had, maar Gregory van der Wiel de inzet voor de doellijn weghaalde. Kort hierna vervulde Swinkels ook aan de overkant een hoofdrol: de verdediger haalde de doorgebroken Suárez neer, veroorzaakte daarmee een strafschop en zag de aanvaller deze zelf benutten. Het worstelende Ajax haalde opgelucht adem en kreeg kort na rust opnieuw een pingel. Ditmaal haalde Bart Biemans Suárez neer en de scherpschutter faalde opnieuw niet.

Met dit tweede doelpunt was het verzet van Willem II gebroken. De Tilburgers geloofden niet meer in een goed resultaat en werden in de tweede helft dan ook niet meer dreigend voor het doel van Maarten Stekelenburg, die zijn doel zonder al teveel moeite schoon hield. Aan de overkant kregen Suárez, Urby Emanuelson (paal) en Mounir El Hamdaoui nog mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar dat leed bleef de bezoekers bespaard. Willem II blijft wel zonder punten zitten, terwijl Ajax de ranglijst in de Eredivisie blijft aanvoeren.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Ajax wint in de Kuip
Ajax eenvoudig langs De Graafschap
Ajax verslaat Roda JC met 3-0
Braamhaar fluit Roda JC - Ajax
Ajax wint van ADO Den Haag
  Gerelateerde spelers.
Luis Suarez
Teemu Tainio

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  FC Utrecht

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20