Ajax wint in de Kuip
Datum: 19-09-2010  Bron: Voetbalzone.nl
Ajax heeft de favorietenrol in De Klassieker tegen Feyenoord zonder groots te spelen waargemaakt. De ploeg van Martin Jol toonde zich vooral van de zakelijke kant, al kon dat niet gezegd worden van de mensen voorin. De Amsterdammers kwamen door treffers vlak voor en vlak na rust op een 0-2 voorsprong, maar zagen een gebrek aan daadkracht in de voorste linie nog bijna afgestraft worden. Feyenoord profiteerde echter mondjesmaat, en kon niet verder komen dan een aansluitingstreffer van André Bahia.

Beide teams begonnen afwachtend aan de beladen confrontatie, en aanvankelijk viel er dan ok niet veel te genieten in De Kuip. Ajax leek nog last te hebben van de naweeën van de wedstrijd in Madrid, terwijl Feyenoord met de bekerfinale van vorig jaar in het achterhoofd ook niet vol wenste te gaan. Luis Suárez toonde zich in de beginfase wel even dreigend, maar het rollertje van de Uruguayaan kon Feyenoord-goalie Rob van Dijk niet verontrusten. De inzet schoof zonder gevaar te stichten voorlangs.

Naar mate de wedstrijd vorderde greep Ajax beetje bij beetje het initiatief, maar tot meer dan een kansje voor Mounir El Hamdaoui leverde dat niet op. De spits draaide directe tegenstander Ron Vlaar dronken, schoot vervolgens op doel, maar zag zijn inzet net gemist worden door de instormende Miralem Sulejmani. De tot dan toe gevaarloze thuisploeg leek vervolgens de leiding te nemen, maar een doelpunt van Fedor Smolov werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Ajax leek even onder de indruk van die waarschuwing, en beperkte zich in de daaropvolgende minuten tot tegenhouden. In de slotfase kwamen de Amsterdammers weer wat meer opzetten, wat resulteerde in een voorsprong. Een vrije trap leek door Stefan de Vrij weggekopt te kunnen worden, maar de verdediger van de thuisploeg verlengde de bal ongelukkig tot bij de geheel vrijstaande Siem de Jong. De aanvallende middenvelder, die vorig jaar in de bekerfinale in twee duels vier keer scoorde, kon ongehinderd van dichtbij binnenkoppen.

Dat Ron Vlaar niet veel later geblesseerd uitviel na een botsing met Maarten Stekelenburg maakte de vooruitzichten er voor Feyenoord niet rooskleuriger op. In de beginfase van het tweede bedrijf sneed Ajax bij absentie van de stopper keer op keer als een warm mes door de boter, en waren er uitgelezen kansen voor El Hamdaoui (paal en lob net naast) en Suárez (paal). Uiteindelijk was het alsnog El Hamdaoui die op aangeven van Suárez de stand op 0-2 bracht. Feyenoord leek lange tijd murw gebeukt, maar in de slotfase bracht André Bahia de spanning én de sfeer in De Kuip met een rake kopbal terug. De aansluitingstreffer bleek echter het laatste serieuze wapenfeit van de thuisploeg.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Suarez schiet Ajax langs Willem II
Ajax eenvoudig langs De Graafschap
Ajax verslaat Roda JC met 3-0
Braamhaar fluit Roda JC - Ajax
Ajax wint van ADO Den Haag
  Gerelateerde spelers.
Siem de Jong
Mounir El Hamdaoui
Wu Lei

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  FC Utrecht

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20