Gelijkspel voor Jong Ajax
Datum: 12-12-2008  Bron: Ajax.nl
Jong Ajax heeft zijn laatste competitieduel van 2008 gelijkgespeeld. Bij Jong Vitesse werd het 3-3. Marvin Zeegelaar en Darko Bodul (2x) hielpen de ploeg van trainer Adrie Koster aan de treffers. De Beloften besluiten het jaar met een derde plek op de ranglijst.

De Jong Ajacieden kwamen donderdagavond in het inhaalduel tegen Jong Vitesse (de wedstrijd werd de voorbije weken twee keer eerder afgelast) aarzelend uit de startblokken. ,,Voor rust zag het er bij ons niet goed uit’’, keek Jong Ajax-trainer Adrie Koster kritisch terug. ,,We creëerden wel kansen, maar we waren niet scherp in de afronding en leden veel balverlies. Ook hadden we veel moeite met de vleugelspelers van Jong Vitesse.’’ Jong Ajax-goalie Marco Bizot moest in het eerste bedrijf ook een tegentreffer toestaan. Het doelpunt van Giovanni Gravenbeek zorgde ervoor dat de Arnhemmers, die hun thuiswedstrijden in Gendt spelen, met een 1-0-voorsprong de rust bereikten. Koster: ,,Waarom we tot aan rust zo slordig speelden, is me een raadsel. Misschien had het met nonchalance te maken. Maar het lukte ons niet om ons eigen spel te spelen.’’

Na de pauze liet Jong Ajax bij vlagen een heel ander gezicht zien. Enkele tactische omzettingen betaalden zich ook uit. Zo vervolgde Laurent Delorge, gestart als rechtermiddenvelder, de wedstrijd als rechtsback. Dennis Rommedahl verruilde zijn stek als linksbuiten voor een plek als aanvallende middenvelder. Danilo vervolgde de wedstrijd als linkermiddenvelder, terwijl aanvaller Marvin Zeegelaar werd ingebracht voor A-junior Johan Kappelhof. Met een deels vernieuwd tactisch strijdplan kwamen de combinaties na rust wel uit de verf.

De Amsterdammers waren bovenal scherper. Een fraaie crosspass van Christian Supusepa vormde de inleiding op de gelijkmaker van Marvin Zeegelaar. Na het ontvangen van de bal rondde de linksbuiten foutloos af: 1-1. Een ongelukkige handsbal van Toby Alderweireld gaf de thuisploeg de kans om opnieuw op voorsprong te komen. Wiljan Pluim klopte Bizot vanaf de penaltystip: 2-1. Spits Darko Bodul schoot de Amsterdammers vervolgens weer naast de gastheren. De spits rondde goed voorbereidend werk van Javier Martina foutloos af. Tien minuten voor tijd tekende Bodul ook voor de 2-3. De Vitessenaren gaven het niet op en bleven loeren op een gelijkmaker. Vier minuten voor tijd bracht Gravenbeek Jong Vitesse alsnog naast Jong Ajax.

,,Als je tien minuten voor tijd op 2-3 komt, mag je het niet meer weggeven’’, vervolgde Koster zijn terugblik. ,,De doelpunten die we maakten, waren goed. Er werd goed gevoetbald. Maar we hadden het normaal uit moeten spelen. Al is het ook de verdienste van Jong Vitesse dat die ploeg alsnog gelijk weet te maken.’’

Jong Ajax besluit de eerste speelhelft van de Beloftencompetitie met een derde plek. Koploper Jong NEC verdiende tot nu toe twee punten meer. Jong Feyenoord bezet de tweede plaats. Bij winst op Jong Vitesse was de wintertitel voor Jong Ajax geweest. Koster: ,,We hadden bovenaan kunnen staan, ja. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je aan het einde van het seizoen bovenaan staat.''

Maandag spelen de Jong Ajacieden hun laatste officiële duel van 2008. In Utrecht wordt de bekerwedstrijd tegen Jong FC Utrecht vanaf 18.30 uur gespeeld.

Opstelling Jong Ajax:
Bizot; Kappelhof (46. Zeegelaar), Alderweireld, Anita, Supusepa; Delorge, Danilo, Claasen (70. Lazic); Martina, Bodul en Rommedahl.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bodul terug, Jong Ajax wint van Willem II
Jong Ajax uitgeschakeld in beker
Jong Feyenoord - Jong Ajax verplaatst
Aissati, Cvitanich en Sarpong gaan rentree maken bij Jong Ajax
Duel Jong Ajax naar volgende week donderdag

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20