Farioli rekent op heet avondje: Die resultaten zeggen alles
Datum: 23-10-2024  Bron: ajax.nl
Francesco Farioli rekent op een zware opgave in Azerbeidzjan. "Vorig seizoen was Qaraba? FK drie minuten verwijderd van het uitschakelen van Bayer Leverkusen", zei de coach woensdag op de persconferentie in aanloop naar het UEFA Europa League-duel met Qaraba? FK. "We weten dat we een sterke tegenstander gaan treffen en op ons best moeten zijn om een resultaat te boeken."

Farioli werd bij aanvang van het persmoment door een Azerbeidzjaanse journalist gevraagd wat hij van Qaraba? FK weet. "Sinds de coach het over heeft genomen, zijn ze tien keer kampioen geworden en hebben ze zes keer de beker gewonnen. Die resultaten zeggen alles. Ik weet goed hoe ze spelen. De coach ken ik ook een beetje. Hij werd gelinkt aan een baan in Turkije, toen ik daar werkte."

'Bewijs'
Bij de persconferentie schoof ook Daniele Rugani aan. De verdediger sprak eveneens lovende woorden over de opponent. "We hebben veel beelden gezien en we weten dat ze een goed en gevaarlijk team zijn. De trofeeën die ze gewonnen hebben, zijn daar een bewijs van."

Rugani krijgt donderdagavond van zijn landgenoot Farioli voor het eerst een basisplaats. De Ajax-coach stipte aan waar volgens hem de kwaliteiten van de ervaren verdediger liggen.

"We hebben een grote selectie, waarin Daniele een belangrijke speler is. Hij voegt veel dingen aan het team toe; ervaring, leiderschap en veel kennis over internationale wedstrijden. Hij is later aangesloten en heeft wat fysieke problemen gehad, maar ik geloof dat de tijd voor hem is aangebroken om te starten."

Formule 1
Farioli werd gevraagd wat hij zijn eerste indrukken van de stad Bakoe en het land Azerbeidzjan zijn. "Ik heb vrienden die hier vaak voor de Formule 1 komen gevraagd om advies en informatie. Het is toch een lange trip met de nodige uitdagingen. Allemaal spraken ze zeer positief over Bakoe en Azerbeidzjan. De eerste indrukken zijn heel goed. De mensen zijn heel aardig en lijken daarin een beetje op de Turken, die ik persoonlijk natuurlijk goed ken. Absoluut een warm welkom."

Aan een voorspelling wil Farioli zich niet wagen, zo liet hij desgevraagd weten. "Mijn taak is niet om wedstrijden te voorspellen, maar mijn team zo goed mogelijk voor te bereiden. De kracht en zwaktes van de tegenstander in kaart te brengen en aan te geven waarin we zelf nog kunnen verbeteren. Hopelijk kunnen we een volgende stap in onze ontwikkeling zetten."

Positief verrast
Rugani hoopt dat het nog in de League Phase ongeslagen Ajax een goed resultaat neer kan zetten. Hij zei positief verrast te zijn over wat hij tijdens zijn eerste maanden in Amsterdam heeft aangetroffen.

"Ik denk dat we een goed team hebben, met veel kwaliteit, ook in technisch opzicht. Natuurlijk moeten we luisteren naar de trainer om een zo goed mogelijk team te worden. En er voor elkaar zijn in de goede en slechte momenten, dan kun je de echte kracht en karakter van het team gaan ontdekken. Ik denk dat we mooie dingen kunnen bereiken."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Hato: Zorgen dat we er klaar voor zijn
Weghorst: Dit zijn wel de invalbeurten
Farioli: Verwacht zondag soortgelijke wedstrijd
Letse arbitrage bij Slavia Praag – Ajax
Farioli: Dit soort duels zijn lastig

Volgende wedstrijd

FK Qarabag  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20