Sutalo: Ik voel me geweldig, zowel binnen als buiten het veld
Datum: 18-09-2024  Bron: ajax.nl
Josip Sutalo voelt zich goed in Amsterdam. Na een moeizaam eerste seizoen is hij blij met de nieuwe technische staf, werkt hij prettig samen met Remko Pasveer en kijkt hij vooruit naar de drukke periode. "We moeten het samen doen als team."

"Ik voel me geweldig. Zowel binnen als buiten het veld", begint Sutalo, die erkent dat het dit jaar anders is dan vorig seizoen. "Vorig jaar was het resultaat om veel redenen niet best. Er waren veel nieuwe en jonge spelers. Dat is wennen. Dit seizoen heeft de trainer ons goed begeleid. Er zijn nieuwe eisen gesteld en we weten wat we moeten doen. Op dat niveau is er een behoorlijk groot verschil."

Plek verdienen
De Kroaat heeft afgelopen transferperiode niet overwogen te vertrekken uit Amsterdam. "Het kwam niet bij me op. Ik wist dat ik mijn plek moest verdienen. Het team was vorig seizoen niet goed en individuen daaruit pikken heeft geen zin. We hebben niet goed gewerkt en dat moet dit seizoen beter."

Sutalo is tevreden met de nieuwe technische staf. "Ze leveren geweldig werk, zowel op als naast het veld. Ze communiceren veel met ons en tactisch gezien zijn we enorm verbeterd. Ik ben heel tevreden met alles. We moeten elkaar begrijpen, goed communiceren en de staf helpt ons op allerlei manieren. We kunnen altijd aankloppen."

Gesprek met Farioli
"We hadden een gesprek en hij vertelde dat hij op me rekent", gaat Sutalo verder over zijn gesprek met Francesco Farioli aan het begin van dit seizoen. "Het was aan mij hoe ik me zou gedragen en hij zou er alles aan doen om mij een kans te geven op het veld. Tot dusver denk ik dat het goed werkt."

De verdediger oogst veel lof en iemand die daar veel invloed op heeft, is Remko Pasveer. "We zijn allemaal professioneel en we moeten ons aan elkaar aanpassen. We zijn goed op weg en dat bevestigt Pasveer ook. Hij is een ervaren keeper en hij geeft me tijdens de wedstrijd aanwijzingen waar ik heen moet. Als ik niet bij de les ben, roept hij me. We kunnen goed met elkaar overweg."

Programma
Na een periode zonder wedstrijden komt er nu een druk programma aan. "Het wordt een pittig schema, maar we moeten alles van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Het is aan de trainer hoe hij de speeltijd in gaat delen om ervoor te zorgen dat iedereen beschikbaar is. We moeten het samen doen als team."

"Ik heb met het nationale elftal gespeeld en had een klein probleem met mijn hamstring. Maar we gaan met de dag vooruit en het wordt elke dag beter", vertelt hij over zijn fitheid.

Tot slot gaat Sutalo in op het duel met Fortuna Sittard, woensdagavond. "De analyse is klaar. We moeten verder gaan zoals we tot nu toe gewerkt hebben en ons spel opdringen. We zijn klaar voor de komende periode, dat moet."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Klaassen: Het was een speciale avond
Weghorst: Het was een warm welkom
Farioli: Blij vanwege resultaat en clean sheet
Davy Klaassen terug bij Ajax
Farioli over transferperiode, ontwikkeling van zijn team en liefde voor het spel

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  FC Utrecht

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20