Van t Schip: Henderson is er de komende drie wedstrijden niet bij
Datum: 28-03-2024  Bron: ajax.nl
John van 't Schip kan de komende drie wedstrijden geen beroep doen op Jordan Henderson. Dat liet de hoofdtrainer van Ajax donderdagmiddag tijdens de persconferentie in de Johan Cruijff ArenA weten. Daarnaast ging de hoofdtrainer in op de afgelopen interlandperiode, zijn toekomst binnen Ajax en het restant van de competitie.

Van 't Schip beschreef de interlandperiode als 'rustig'. "Er waren weinig spelers die achterbleven. Ik heb de dagen anders in kunnen vullen en verschillende gesprekken gevoerd. We zijn maandag weer volledig begonnen met trainen. De jongens komen vandaag (donderdag, red.) allemaal weer binnen van interlands", aldus de hoofdtrainer.

"De jongens bij Jong Oranje hebben het heel goed gedaan (Jorrel Hato, Kenneth Taylor en Devyne Rensch, red.). Ze blijven stappen maken. Ik heb goede berichten teruggekregen van Michael Reiziger (bondscoach Jong Oranje, red.). Dat is alleen maar positief."

Toekomst Van 't Schip
Van 't Schip sprak onlangs met directeur Alex Kroes over zijn toekomst binnen Ajax en de invulling daarvan. "Dat is iets voor meerdere jaren. We moeten zien welke rol dat precies wordt."

Hij zal niet doorgaan als hoofdtrainer. "Voor mijzelf was het vanaf het begin duidelijk dat dit de klus was. Natuurlijk weet je dat er in de voetballerij dingen kunnen veranderen, maar ik heb hier geen problemen mee."

Brobbey
Ajax heeft nog altijd te maken met verschillende blessures. Van 't Schip gaf tijdens het persmoment een update over de ziekenboeg. Onder meer Brian Brobbey ligt eruit. "Als je topsport bedrijft, ben je op de grenzen van je kunnen aan het presteren. Bij Brian is dat tot de laatste keer goed uitgepakt", vertelde de hoofdtrainer. "Maar het is ook lastig voor de medische staf. We proberen er alles aan te doen om Brian beschikbaar te hebben, daar managen we hem in. We weten ook dat we daar niet altijd grip op hebben."

Ziekenboeg
Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere spelers waar Van 't Schip geen beroep op kan doen. "Josip Šutalo is nog steeds niet beschikbaar. Hij is behandeld in Kroatië en is inmiddels terug. Steven Berghuis gaat een klein beetje vooruit, maar zal er niet bij zijn zondag. Evenals Ahmetcan Kaplan, die geschorst is. Tristan Gooijer is wel terug."

"Jordan Henderson heeft een terugval gekregen", ging Van 't Schip verder. "In overleg met de medische staf zal hij een week in Engeland revalideren. Jordan zal er de komende drie wedstrijden niet bij zijn."

Restant van het seizoen
Van 't Schip benadrukte dat het restant van de competitie erg belangrijk is. "Het is van groot belang dat we de komende acht wedstrijden punten halen. We moeten play-offs ontlopen en de vijfde plek verzekeren. Ik wil het seizoen goed afsluiten, net als de spelers. Elke speler heeft een goede reden om zich volledig in te zetten tot het eind van het seizoen."

De hoofdtrainer van Ajax liet nog niet doorschemeren in welke formatie de Amsterdammers in Zwolle aan zullen treden. "We gaan met het beschikbare materiaal dat we hebben kijken hoe we gaan spelen. Maar het is zeker een mogelijkheid dat we in hetzelfde systeem spelen als de laatste weken."

Volgens Van 't Schip kan Steven Bergwijn zondag nog geen hele wedstrijd spelen tegen PEC Zwolle. Voor Mika Godts is dit nog een vraagteken. "Hij is de afgelopen dagen goed doorgekomen. Ik hoop dat hij weer wat langer kan spelen, evenals Bergwijn."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20