Kroes begonnen als algemeen directeur bij Ajax
Datum: 15-03-2024  Bron: ajax.nl
Alex Kroes is begonnen als algemeen directeur van Ajax. De 49-jarige Ajacied startte vrijdag met zijn werk bij de Amsterdamse voetbalclub. Kroes werd in augustus 2023 voorgedragen als nieuwe algemeen directeur van Ajax en directievoorzitter. Hij volgt daarmee Edwin van der Sar op. Van 4 september 2023 tot 15 maart 2024 was Jan van Halst tijdelijk directeur algemene zaken van Ajax.

Michael van Praag, voorzitter Raad van Commissarissen: "Jan is in een hele moeilijke periode tijdelijk ingestapt als directeur. We hebben veel respect voor de wijze waarop hij zijn werk gedaan heeft, in een zeer intense tijd. Ondanks het negatieve sentiment rondom de club heeft Jan zich altijd positief en waardig opgesteld. En met warmte. Dat is een enorme prestatie en daar zijn wij hem als RvC erg dankbaar voor."

"Het is fijn dat Alex eindelijk bij ons is. Ik heet hem namens de RvC heel hartelijk welkom. Hij gaat een drukke tijd tegemoet, dat is hem bekend. We wensen hem uiteraard veel succes en in het kader van 'Samen Ajax' zullen we hem waar nodig met raad en daad terzijde staan."

Loopbaan Kroes
Kroes (Utrecht, 23 september 1974) is afgestudeerd bedrijfseconoom en medeoprichter van Sports Entertainment Group, een groot internationaal opererend kantoor van zaakwaarnemers: met name in het voetbal, maar ook in andere sporten.

Van februari 2019 tot augustus 2022 was Kroes actief als (groot) aandeelhouder van Go Ahead Eagles. Van 1 december 2022 tot en met 1 september 2023 werkte hij bij AZ als directeur International Football Strategy.

Kroes heeft zelf vanaf zijn negende tot zijn negentiende jaar de jeugdopleiding van Ajax doorlopen. Inmiddels is hij meer dan dertig jaar lid van de vereniging Ajax en nog steeds actief als voetballer bij de zaterdagafdeling van Ajax.

Alex Kroes: "Het is ongeveer veertig jaar geleden dat ik hier als jeugdspeler begon en nu mag ik als algemeen directeur aan de slag. Ik heb er heel veel zin in. Het is mijn doel om samen met mijn collega's opnieuw mooie tijden met onze club te gaan beleven. De komende tijd staat in het teken van een duidelijke structuur neerzetten, richting geven en rust creƫren. Het gaat om samen opleiden, ontwikkelen en winnen. Maar ook om plezier en impact maken."

Ajax Foundation
Naast zijn aanstelling als algemeen directeur van Ajax wordt Kroes ook de nieuwe voorzitter van het bestuur van de Ajax Foundation. Na het vertrek van Van der Sar en Miel Brinkhuis (die na drie termijnen niet meer herkiesbaar was) waren er twee posities vacant in het bestuur van de stichting. Susan Lenderink, Roderick Turpijn en Sirik Goeman maken ook deel uit van het bestuur van de Ajax Foundation.

"Tijdens mijn jaren bij Go Ahead Eagles drong het pas goed tot mij door hoeveel een voetbalclub voor de maatschappij kan betekenen. Voor die tijd was ik daar helemaal niet mee bezig, maar dat veranderde snel. Op een gegeven moment noemden ze mij daar zelfs 'Mr MVO'. Het is eervol om nu voorzitter van het bestuur van de Ajax Foundation te mogen zijn. Ik weet dat ze verschillende mooie projecten hebben voor jongeren in Amsterdam. Daar ga ik me de komende tijd natuurlijk ook in verdiepen."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Functiewijziging Alex Kroes
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20