Van t Schip: Energie van donderdag meenemen naar Fortuna
Datum: 09-03-2024  Bron: ajax.nl
John van 't Schip kijkt daags na het 0-0-gelijkspel tegen Aston Villa in de UEFA Conference League naar de huidige staat van zijn ploeg. Daarnaast bespreekt hij de fitheid en gaat de blik uiteraard op zondag: Fortuna-thuis. "We beslissen zaterdag of Steven Berghuis erbij is."

De trainer spreekt van een solide wedstrijd tegen een goede tegenstander. "Wat we vooraf hadden besproken, werd op een goede manier uitgevoerd. Een doelpunt was het enige dat ontbrak. Daar balen we allemaal van, want het was mogelijk om te winnen. We zijn nu halverwege in deze confrontatie en volgende week moeten we een grotere prestatie neerzetten om een ronde verder te komen."

Match
De wisselwerking tussen het publiek en zijn spelers was te merken, vertelt Van 't Schip "Het is altijd afwachten hoe een team functioneert op zo'n avond. Maar de energie tussen de fans en ons was fantastisch. Het was een goede match en dan zie je dat we zelf ook tot een hogere prestatie komen. Die kwaliteit moet ons doel en ons niveau zijn."

Ajax hield, net als zondag tegen FC Utrecht, opnieuw de nul. "We hebben weinig weggegeven en waren vast aan de bal de laatste twee wedstrijden. In de laatste fase staat Brian Brobbey nu iets meer geïsoleerd, maar dat wil niet zeggen dat we geen kansen kunnen creëren. Dat hebben we gezien. In dit systeem kunnen we aanvallender spelen als de tegenstander meer inzakt of ons meer de bal geeft. Daar moeten we zondag naartoe. Om een partij te winnen, moet je meer aanvallen of eerder drukzetten. Maar wel vanuit dezelfde organisatie."

De oefenmeester zag Ahmetcan Kaplan opnieuw een prima indruk maken in de defensie van de Amsterdammers. "Kaplan is een echte verdediger, sterk in de lucht en goed in het persoonlijke duel. Daarnaast kan hij zich positioneel goed opstellen en maakt hij aan de bal de juiste keuzes. De winnaarsmentaliteit straalt van hem af en dat slaat over op de rest van het elftal en het publiek."

Berghuis
Fortuna Sittard is zondag de volgende ploeg die naar de Johan Cruijff ArenA komt. Of Berghuis erbij is weet Van 't Schip nog niet. "Hij heeft vanochtend getraind en dat ging goed. Tijdens de training van zaterdag maken we de beslissing of hij zondag een rol krijgt. We nemen geen risico en hij gaat alleen spelen als hij zelf zegt dat het goed voelt en ook de dokters dat aangeven. Verder is Josip Šutalo fit en Steven Bergwijn nog niet zover."

"Ik verwacht een moeilijke wedstrijd omdat het na een Europees duel komt", gaat hij verder over zondag. "Wij moeten de energie van donderdag meenemen naar Fortuna en er vanaf het begin staan. Fortuna is solide en hebben met Kaj Sierhuis een speler die de laatste tijd op dreef is. Achterin staat een speler met ervaring die ik ken vanuit mijn tijd bij het Griekse nationale team (Dimitrios Siovas, red.) en ook de trainer staat bekend om het neerzetten van een goede organisatie. Vanuit daar zullen ze ons willen verrassen", sluit Van 't Schip af.

Wil jij zelf ook naar Ajax - Fortuna Sittard? Bekijk het aanbod via Ajax Resale.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Functiewijziging Alex Kroes
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20