Van t Schip: Duels met FC Utrecht altijd speciaal
Datum: 01-03-2024  Bron: ajax.nl
John van 't Schip blikte terug op de afgelopen periode en liet zijn licht schijnen op het thuisduel met FC Utrecht. De hoofdtrainer hoopt een reactie te zien van zijn selectie. "Het is belangrijk om de frisheid in de ploeg terug te krijgen."

Ajax trainde vrijdag met een kleinere groep spelers. Van 't Schip verklaarde zijn keuze om een aantal spelers rust te gunnen. "Het is altijd een balans tussen mentaal en fysiek. We hebben een zwaar programma gehad met onder meer de uitwedstrijden tegen Bodø/Glimt en AZ. In de komende drie weken hebben we opnieuw een druk programma en weinig tijd om de spelers fysiek rust te geven. Vanuit een aantal jongens kwam het initiatief om toch te trainen, dat is mooi om te zien."

"Doordat we al een heel druk programma hebben gehad, is de frisheid misschien ook een beetje uit de ploeg. Dat proberen we op allerlei mogelijke manieren terug te krijgen. Alleen maar heel hard trainen is niet altijd de oplossing", vervolgde Van 't Schip.

Personele problemen
De hoofdtrainer ging ook dieper in op de personele problemen. "Berghuis is nog twijfelachtig. Hij heeft een tikje gehad op de binnenkant van zijn knie. Dat is altijd een vervelende blessure. Hopelijk trekt dat snel weg, zodat we weer de beschikking over hem hebben." Steven Bergwijn was vrijdag weer op het veld. "Hij is nog niet zover om te spelen, maar het is positief dat hij weer op het veld staat."

Van 't Schip verwacht dat Jordan Henderson zondag beschikbaar is. "Hij heeft goed getraind en was vandaag ook aanwezig. In principe moet dat voor zondag geen probleem zijn."

Systeem
Ajax speelde afgelopen week tegen AZ in een 5-3-2-systeem. "We hebben gekeken naar onze blessures en wie er inzetbaar waren. Veel buitenspelers waren geblesseerd, dus het was een goed moment om met vijf verdedigers te spelen tegen AZ. Het is ook zeker iets waar we richting zondag rekening mee houden", aldus de hoofdtrainer.

De hoofdtrainer liet Ahmetcan Kaplan debuteren in Alkmaar. Van 't Schip is zeer tevreden over de ontwikkeling van de Turkse centrumverdediger. "We zijn blij dat we de beschikking over hem hebben. Hij is een betrouwbare speler aan de bal. Verdedigend is Ahmetcan sterk in de lucht en in het positie kiezen is hij ook goed. De kans is groot dat hij gaat starten tegen FC Utrecht, ook omdat Josip Šutalo deze week is uitgevallen op de training."

Anton Gaaei ontving na afloop van AZ-uit veel kritiek en haatreacties. De hoofdtrainer had direct na afloop van de wedstrijd contact met de rechtsback. "Ik heb in de ArenA een tijdje met hem gesproken. Hij heeft een paar dagen nodig gehad om het te verwerken. We hebben hem twee tot drie dagen gegeven om rust te krijgen in zijn hoofd."

FC Utrecht-thuis
Ajax neemt het zondag vanaf 12:15 uur in de Johan Cruijff ArenA op tegen FC Utrecht. Van 't Schip verwacht een zware wedstrijd. "Wedstrijden tegen FC Utrecht zijn altijd speciaal. De rivaliteit tussen de clubs is bekend. Voor FC Utrecht zijn dit de wedstrijden van het jaar. Ze zijn al een hele tijd ongeslagen en het vertrouwen is groot bij hen." Van 't Schip heeft een duidelijke boodschap voor zijn ploeg. "We moeten gewoon winnen."

Wil jij Ajax - FC Utrecht zondag live bijwonen? Via Ajax Resale kun je vaak vlak voor thuiswedstrijden nog tickets kopen, die zijn aangeboden door seizoenkaarthouders. Bekijk hier het aanbod.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Functiewijziging Alex Kroes
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20