Van t Schip: Prachtig om met deze groep te werken
Datum: 10-11-2023  Bron: ajax.nl
John van 't Schip bespreekt daags na het duel met Brighton & Hove Albion zijn periode tot dusver bij Ajax, de blessuregevallen in de selectie en hij blikt vooruit op de wedstrijd tegen Almere City. "Ze verrichten goed werk in Almere."

"Ik kijk terug op een wedstrijd waarin de jongens er alles aan hebben gedaan. De uitvoering was niet altijd goed, maar dat is iets waar we aan kunnen werken", begint Van 't Schip vrijdag op de Toekomst over de nederlaag tegen de Engelsen donderdagavond.

Voldoening
De eerste weken bij Ajax zijn de trainer uitstekend bevallen. "Het helpt me enorm en als ik hier ben, ben ik volledig gefocust. Het is een mooie afleiding en daarnaast vind ik het prachtig om met deze groep bezig te zijn. Ik ben erin gestapt en het enige wat ik wilde was helpen. Dat doe je op en naast het veld. Ik wil iets beter maken en dat bewerkstelligen is het leuke aan het trainersvak. We zijn net begonnen en het wordt opgepikt, dat geeft voldoening."

Gero Rulli is na een blessure terug op het trainingsveld. "Het gaat goed met hem en hij is veel aan het trainen. Hopelijk kan hij binnenkort aansluiten." Het meespelen van Branco van den Boomen zondag tijdens de laatste wedstrijd voor de interlandperiode is nog twijfelachtig. "Het wordt moeilijk, maar dat is nog open. Verder moeten we afwachten of er iets bijkomt na gisteren."

Kristian Hlynsson stond donderdag opnieuw in de basis en werd onlangs overgeheveld naar de A-selectie. "Hij is een hele slimme speler die zich staande weet te houden, ondanks dat hij niet de grootste en sterkste is. Dat is een kwaliteit. Hij is een echte Ajax-voetballer: slim, goed in de combinaties en hij komt op het juiste moment voor het doel. Hij voegt iets toe aan het elftal wat we nog niet hebben."

Almere City-uit
Ajax reist zondag af naar Almere City. "Ze verrichten daar goed werk. Het is een ambitieuze club en het is mooi voor de stad dat ze een club hebben die Eredivisie speelt. Daarnaast doen ze het goed als je kijkt naar de laatste weken. We moeten aan de bak zondag."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Ramaj: Elke fase in het leven heeft goede kanten
Van t Schip: Afspraken werden niet goed nagekomen
Verslag | Ajax met vervelend gevoel interlandbreak in
Nijhuis fluit uitduel met Almere City
Van t Schip: Thuis andere wedstrijd spelen dan in Brighton

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  Vitesse

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20