Steijn kijkt uit naar herstart: Dit is een soort van nieuw begin
Datum: 15-09-2023  Bron: ajax.nl
Voor Maurice Steijn wachten met Ajax drie fraaie affiches in acht dagen tijd. Aan de vooravond van deze belangrijke voetbalweek vertelt de coach over fris elan na de interlandbreak, over de fitheid van zijn selectie en wat commotie die ontstond na Fortuna-uit.


Steijn kan met een zo goed als fitte selectie toewerken naar de herstart van de Eredivisie, zondag uit tegen FC Twente. "De hele groep is fit, we hebben geen blessures en geen schorsingen", zegt Steijn, met uitzondering van de al langer afwezigen Gero Rulli, Ahmetcan Kaplan en Remko Pasveer.

In Enschede heeft Steijn ook de beschikking over de twee Steven’s in zijn selectie. "Bergwijn is fit en Berghuis is gelukkig van zijn schorsing af”, stelt de Ajax-coach, om vervolgens wat uitgebreider in te gaan op Berghuis. "Hem hebben we erg gemist. Hij is een ongelooflijk belangrijke speler: niet alleen aan de bal, maar ook zonder bal, en in de kleedkamer. Ik ben super blij dat hij er zondag bij is, en datzelfde geldt voor Bergwijn.”

Fris elan
Na de interlandbreak constateert Steijn tot zijn genoegen veel frisse energie. "Dat merk ik bij iedereen. We hebben nu echt het gevoel: de groep is weer compleet, iedereen hebben we nu. Hoe je het wendt of keert, die laatste week voor Fortuna was toch rommelig, dat je op de voorlaatste en laatste dag nog spelers binnenkrijgt. Met dien gevolgen dat we tegen Fortuna moesten spelen met jongens die nog niet eerder met elkaar hadden gespeeld. Daarin was de uitslag en het spel teleurstellend. Maar ik heb de jongens nu binnen zien komen, heb ze inmiddels wat langer tot mijn beschikking en vind het hoopgevend wat ik zie.”

Na afloop van het duel in Sittard besprak Steijn de afgelopen transferwindow. Wat commotie die ontstond werd volgens hem veel te breed uitgemeten. "Ik denk dat je dat ook allemaal in de juiste context moet zien. Bij veel mensen wordt die context volledig weggelaten. In mijn optiek was het allemaal niet zo heel erg spannend. Sven was op vakantie en ik ben ook een paar dagen weggeweest. Afgelopen donderdag hebben we elkaar voor het eerst weer bij Ajax gezien, koffie gedronken en de draad gewoon weer opgepikt.”

Steeds met de sterkste elf
Steijn’s Ajax staat voor een aantal examens. Binnen acht dagen treffen de Ajacieden FC Twente (uit), Olympique Marseille (thuis) en Feyenoord (thuis). "Het wordt een heel zware week, maar ik heb er veel zin in.”

"We kijken echt van wedstrijd tot wedstrijd. Die van zondag is de belangrijkste in mijn optiek, daarna wordt dat Olympique en vervolgens Feyenoord. Zo moeten we er ook naar kijken. We gaan geen mensen sparen, daarvoor zijn we niet in de positie. Elke wedstrijd starten we met de sterkste elf.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Ajax ziet af van juridische stappen
Ajax gaat niet akkoord met voorstel van de KNVB
Ajax beëindigt samenwerking met Sven Mislintat
Van Halst: Dit komt heel hard binnen
Steijn: Enorm bittere pil vandaag

Volgende wedstrijd

AEK Athene  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20