Verslag | Doelpuntloos gelijkspel in Sittard
Datum: 03-09-2023  Bron: ajax.nl
Ajax is er zondagmiddag in Sittard niet in geslaagd om de derde competitiewedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Op bezoek bij Fortuna Sittard kwamen de Ajacieden niet verder dan 0-0. Vijf spelers maakten hun debuut in de Amsterdamse hoofdmacht.

Maurice Steijn voerde zondag vier wijzigingen door in zijn basisopstelling. Georges Mikautadze, Gaston Avila en Josip Šutalo maakten hun debuut voor Ajax. Ook Kristian Hlynsson kreeg een basisplaats. Kenneth Taylor en Jakov Medi? begonnen op de bank, terwijl Steven Bergwijn niet fit genoeg was. Owen Wijndal ontbrak ook in de wedstrijdselectie.

Ajax kwam vroeg in de wedstrijd goed weg. Binnen tien minuten kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtreding van Devyne Rensch. Fortuna Sittard-aanvaller Noslin ging achter de bal staan, maar schoot hoog over het doel van Jay Gorter.

De Ajacieden hadden in het eerste bedrijf moeite met het creëren van kansen. Brian Brobbey maakte op slag van rust wel de 0-1, maar hij deed dit vanuit buitenspelpositie. De Ajax-spits zag zijn doelpunt afgekeurd worden, waardoor de ploeg van Steijn ging rusten met 0-0.

In het tweede bedrijf ging Ajax op zoek naar de openingstreffer. De grootste kans was voor debutant Avila na een afgeslagen corner, maar hij zag zijn inzet hoog over en naast het vijandelijke doel vliegen.

Na ruim een uur spelen kwamen Anton Gaaei en Chuba Akpom binnen de lijnen. Beide aanwinsten maakten hun eerste minuten in Ajax 1. Ondanks de verse krachten kwam Ajax niet meer tot een treffer in Limburg. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0.