Ajax wint nipt in Groningen
Datum: 16-05-2023  Bron: ajax.nl
Ajax heeft het inhaalduel met FC Groningen dinsdagmiddag in winst omgezet. Zondag werd de wedstrijd al na negen minuten gestaakt vanwege tot twee keer toe vuurwerk op het veld. Zonder publiek in de Euroborg wonnen de Amsterdammers met 2-3.

Ajax opende sterk in het lege stadion dat weer deed denken aan de afschuwelijke coronatijd waarin er zonder publiek werd gespeeld. Kansen waren er voor Steven Bergwijn en Mohammed Kudus, maar zij vonden vooral doelman Peter Leeuwenburgh op hun pad. Tussendoor had Dusan Tadic Ajax wel vanaf elf meter op voorsprong geschoten. Zijn strafschop ging simpel binnen. Doordrukken lukte echter niet. Dat gaf de thuisploeg de gelegenheid volledig tegen de veldverhouding in gelijk te komen. Krüger kreeg alle ruimte op doel te schieten. Rulli kon de bal net niet keren: 1-1.

Na rust werd het een stuk slordiger. Ajax kwam wel weer op voorsprong toen Brobbey de bal in de 68e minuut binnenliep. Maar het al gedegradeerde Groningen gaf zich niet zomaar gewonnen. Toen Jurriën Timber in de 81e minuut de 1-3 maakte, leek dat de bevrijdende treffer.

Dat was echter nog niet zo. Ajax keek toe hoe Duarte drie minuten voor de officiële speeltijd verstreken was met de fraaiste goal van de middag de spanning weer even terugbracht: 2-3. In de extra tijd kwam de zege niet meer in gevaar.