Heitinga is hoofdtrainer van Ajax: Iets waar ik trots op ben
Datum: 03-02-2023  Bron: ajax.nl
John Heitinga is in elk geval de rest van het seizoen hoofdtrainer van de Amsterdammers. De Ajacied is duidelijk over wat hij wil de komende periode en heeft er zin in. "Ik denk dat ik het Ajax-DNA heb en hopelijk kan ik dat vertalen naar de groep."

"Ik heb er heel veel zin in en ik hoop dat ik ervan ga genieten met mijn staf", begint Heitinga. Over de vraag of hij in ieder geval dit seizoen wil afmaken bij het eerste hoefde hij niet lang na te denken. "Ik wist natuurlijk niet of én wanneer ik de kans kreeg. Het enige wat ik kon doen, is goed voorbereiden."

Ajax-DNA
Werken vanuit discipline en herhaling met hopelijk resultaat als gevolg, de werkwijze van Heitinga. "We staan hier nu en het is belangrijk om resultaat te halen. Ook op de manier waarop wij willen spelen. Dat is aanvallend, met risico en veel kansen creëren. Dat hoort bij Ajax. Ik denk dat ik het Ajax-DNA heb en hopelijk kan ik dat vertalen naar de groep zodat we dat terugzien op de velden."

Heitinga zal worden geassisteerd door Dwight Lodeweges. "Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat er een ervaren man naast me staat. Mij is gevraagd welke valkuilen ik heb. Daar moet ik eerst tegenaan lopen. Dat weet ik nog niet en dat ga ik ervaren. Het enige wat ik weet: ik wil alles winnen."

Keuze
De keuze voor de nieuwe assistent is gezamenlijk gemaakt. "We hebben samen gesprekken gevoerd en daar is gekeken wat er nodig is. Maar ook het karakter wat binnen de club en de groep past, is besproken. Hoe dat allemaal gaat uitpakken moet blijken."

Zondag wacht een uitwedstrijd tegen Cambuur. "Het allerbelangrijkste is dat we kleur op de wangen krijgen en zondag de drie punten mee naar Amsterdam nemen. We weten dat het bij Ajax maar om één ding draait: kampioen worden."

Vastigheden creëren, het belangrijkste volgens de 39-jarige oefenmeester. "We zullen in vaste samenstellingen gaan spelen. Dat begint op het trainingsveld. De spelers moeten op trainingen ervaren waar ze tegenaan lopen in wedstrijden. Als we tegen compacte organisaties spelen, mogen we geen onnodig balverlies lijden. Het terugveroveren kost energie, terwijl we die energie moeten stoppen in het aanvalsspel."

Trots
Van jeugdspeler bij Ajax tot hoofdtrainer, de route van Heitinga tot dusver bij de Amsterdammers. "Het is iets waar ik trots op ben. Nu ben ik er en is het aan mij en aan de staf om ervoor te zorgen dat we aan het einde van het seizoen tevreden kunnen terugkijken."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Functiewijziging Alex Kroes
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20