Ziekenboeg Ajax stroomt leeg: Goed nieuws te melden
Datum: 13-01-2023  Bron: ajax.nl
Het was het thema van de afgelopen week bij de selectie van Ajax: de hoeveelheid zieke spelers. Voor aanvang van de training van vrijdagochtend in de Johan Cruijff ArenA had trainer Alfred Schreuder goed nieuws te melden. "Begin van de week baarde het mij nog zorgen, maar we zien nu dat de jongens weer fitter terugkomen."


"De meeste jongens hebben buiten kunnen trainen. Nog niet allemaal met de groep, maar in ieder geval op het veld", gaf de trainer een verdere update over zijn selectie. "We moeten kijken hoe ze ervoor staan. Jongens die langdurig ziek zijn geweest, kunnen tegen FC Twente niet starten. Degene die maar even de griep hebben gehad zijn zaterdag wel inzetbaar om te beginnen, verwacht ik."

Voor Steven Bergwijn en Steven Berghuis komt een basisplek waarschijnlijk te vroeg. "Berghuis is het ziekst van iedereen geweest, het zou mooi zijn als hij er tegen FC Twente weer bij is."

Daarnaast viel Brian Brobbey zondag geblesseerd uit tegen NEC en miste hij daardoor het KNVB Beker-duel met FC Den Bosch. Ook hij herstelt goed. "Ik heb Brian net nog gesproken en hij denkt dat spelen geen probleem moet zijn, maar dat moeten we nog even afwachten. We hebben in de breedte in ieder geval weer meer keuze. Zeker."

Fitz-Jim pakt zijn kans
Tegen NEC en FC Den Bosch maakten enkele Ajax-talenten (Kian Fitz-Jim, Christian Rasmussen, Olivier Aertssen en Jorrel Hato, red.) hun debuut. Zo maakte Fitz-Jim in Nijmegen zijn eerste minuten bij Ajax 1. Volgens Schreuder deed hij dat naar behoren. "We zijn tevreden over hoe Jong Ajax opereert onder John Heitinga. Het is leuk om te zien dat ze hun plek pakken als de ruimte er komt."

"Kian is nu overgeheveld naar het eerste", vervolgde de oefenmeester. "Hij heeft het uitstekend gedaan op '6'. Dat is mooi om te zien en hoort bij Ajax. Hij heeft een dominante rol aan de bal en dat is ook zijn kwaliteit. Voor ons was het geen verrassing dat hij het zo goed deed."

Trainen in de ArenA
Zaterdag volgt de derde wedstrijd binnen een week: FC Twente komt op bezoek. De selectie trainde in aanloop naar het duel met de nummer vier van de Eredivisie in de Johan Cruijff ArenA. Daar zat volgens de trainer een goede reden achter.

"Vanwege de evenementen is er een nieuw veld in gekomen. Het is belangrijk dat we daar een keer op trainen, voordat we tegen FC Twente spelen. De mat ziet er goed uit. Ik denk dat het prima is."

Schreuder wil tegen de ploeg uit Enschede in ieder geval weer dezelfde energie van zijn ploeg zien die hij ook zag tegen NEC en FC Den Bosch. "We hebben de wedstrijd tegen FC Den Bosch serieus en goed aangepakt. Ook tegen NEC was de beleving goed. Ik wil dat we die energie op de mat leggen en dat het overslaat naar het publiek."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Brobbey haakt geblesseerd af voor Oranje
Kroes begonnen als algemeen directeur bij Ajax
Gözübüyük scheidsrechter bij Sparta - Ajax
Balende Akpom: Heel frustrerend
Hato: Villa was in elk opzicht beter dan ons

Volgende wedstrijd

PEC Zwolle  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20