Schreuder en Bassey willen goede performance neerzetten tegen Rangers FC: Groepfase positief afsl
Datum: 31-10-2022  Bron: ajax.nl
Ajax maakt dinsdagavond een grote kans om zich te plaatsen voor de UEFA Europa League tegen Rangers FC. Pas bij een nederlaag met meer vijf doelpunten of meer, is Ajax volledig uitgespeeld in Europa. En dus geloven Alfred Schreuder en Calvin Bassey in kwalificatie vertelden ze op de persconferentie voor het laatste duel in de groepsfase van de Champions League.


De trainer had het verloop van de poulefase in het grootste Europese clubtoernooi liever anders gezien. "Toen we de loting zagen, hadden we de hoop om te overwinteren in de Champions League. Maar het is niet zo gelopen als we hadden gewild. Napoli en Liverpool waren van een ander formaat. We hebben ons in verschillende fases van de wedstrijden wel kunnen meten met deze ploegen."

Rangers FC geanalyseerd
In september won Ajax ruim van Rangers FC: 4-0. Het Ajax wat Schreuder toen zag was in vorm. "Dat was een goed duel. We hebben Rangers FC nogmaals geanalyseerd. Het scoreverloop zat ons ook mee. We wisten namelijk dat Rangers een goede ploeg had, dat zagen we daarvoor wel tegen PSV."

De vorm die Ajax destijds etaleerde lijk momenteel weg, erkende ook Bassey. “We moeten ons vooral nu focussen op de training en wat de trainer tegen ons zegt. Dat betekent terug naar de basis en opnieuw bouwen aan het elftal."

Terugkeer in Glasgow
De verdediger speelde het afgelopen seizoen nog bij de tegenstander van dinsdagavond. Hij genoot van zijn eerste stappen opnieuw in het Ibrox Stadion. "Het is fijn om weer terug te zijn in Glasgow en bekende gezichten te zien. Het geeft wel een apart gevoel. Bij Ajax kreeg ik voor de eerste keer de kans om Champions League te gaan spelen. Het voelde dus wel als een stap vooruit."


"De twee clubs hebben wel een verschillende speelstijl", vervolgde de twintiger. "Ajax speelt exciting voetbal, waarin positiespel belangrijk is. Bij Rangers is het meer direct. Als jullie morgen naar de wedstrijd kijken, zien jullie wel het verschil."

Fitte selectie
Van de 23 spelers die zijn meegereisd naar Glasgow doet Schreuder dinsdagavond nog geen beroep op Ahmetcan Kaplan. "Hij zal nog niet op de bank zitten, maar pakt wel een deel van de training mee.”

Achter de naam van Brian Brobbey staat nog een vraagteken. "Hij heeft wat lichte klachten uit de wedstrijd tegen Liverpool meegenomen. We kijken het vanavond en morgen aan. Als hij geen reactie krijgt, dan kan hij gewoon spelen."

PSV-thuis
Daarin houdt Schreuder geen rekening met de topper van aankomende zondag in de Eredivisie tegen PSV. "Daar zijn we inderdaad niet mee bezig. We willen vooral een goede performance neerzetten en de Europa League veiligstellen. Natuurlijk is het spelen van Brobbey wel afhankelijk van hoe hij er morgen voor staat."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20