Ontluisterende avond voor Ajax tegen Napoli
Datum: 05-10-2022  Bron: ajax.nl
De gehoopte wederopstanding na drie wedstrijden met slecht resultaat bleef helaas uit voor Ajax dinsdagavond. Sterker nog: Ajax beleefde een ronduit ontluisterende avond in de Johan Cruijff ArenA. In het derde groepsduel in de UEFA Champions League was koploper in poule A, Napoli, heer en meester. Met een 1-6-uitslag als resultaat.


Trainer Alfred Schreuder hield deze dinsdagavond in een kolkende Johan Cruijff ArenA vast aan zijn Champions League-basis uit de eerdere duels met Rangers FC en Liverpool. Dat betekende logischerwijze een ietwat ander team dan afgelopen zaterdag tegen Go Ahead Eagles, want dit keer geen Lucas Ocampos, Davy Klaassen, Brian Brobbey en Florian Grillitsch. Wel stonden Edson Álvarez, Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Steven Berghuis dus weer binnen de lijnen.

Slordig Ajax
Ajax had het de hele wedstrijd erg lastig met de hoge druk van de Napolitanen. De gasten kregen al in de derde minuut een grote kans, maar tot opluchting van de hele ArenA ging de bal net naast. Slordigheden aan Ajax-zijde droegen eraan bij dat het gevoel er nog niet leek te zijn, maar in de negende minuut volgde er over de linkerkant een prima aanval die door Kudus over de doellijn werd getikt. Ajax stond 1-0 voor!

Lang kon Ajax niet genieten van die voorsprong. Precies negen minuten later scoorde Raspadori na een razendsnelle aanval met een kopbal de 1-1. Ajax liet het hoofd niet hangen en schoot gelijk weer richting doelman Meret. Kenneth Taylor schoot nét te zacht in om de keeper te verrassen.

Met een geweldige redding voorkwam Remko Pasveer in de 26e minuut dat de Italianen de leiding namen. Het bleek uitstel van executie. Napoli had zwaar het overwicht en in de tweede helft moest de keeper nog twee keer capituleren (op een kopbal van Di Lorenzo en na een doeltreffende rush door het centrum van Zielinski) waardoor een ruststand op het scorebord stond, die eigenlijk niet des Ajax’ was: 1-3.

Napoli messcherp
In de tweede helft ging het al snel weer mis. Na twee minuten speelde Pasveer de bal te hard richting Calvin Bassey, Napoli onderschepte en weer tikte Raspadori binnen: 1-4. Het bleek nog lang niet de bodem van de gifbeker, want Ajax bleef slordig en Napoli bleef messcherp. Na iets meer dan een uur spelen maakte Kvaratskhelia de 1-5. Toen aanvoerder Dusan Tadic in de 74e minuut zijn tweede gele kaart kreeg, moest Ajax het laatste kwartier ook nog met tien man verder.

Dat alles zorgde voor een ontluisterende avond met een desastreus resultaat tot gevolg. Want het werd maar liefst 1-6. Zo’n nederlaag leed Ajax nog nooit in Europees verband.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Functiewijziging Alex Kroes
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20