Schreuder over treffen met Liverpool: Moed is het sleutelwoord
Datum: 12-09-2022  Bron: ajax.nl
Alfred Schreuder wil dinsdagavond een Ajax zien dat lef toont tegen Liverpool. Dat vertelde de trainer op de persconferentie in aanloop naar het duel in de UEFA Champions League. “Moed is het sleutelwoord.”


De trainer heeft de Engelse grootmacht goed geanalyseerd en kent de filosofie van zijn collega-trainer Jürgen Klopp. "Neem het tempo waarmee hij altijd wil spelen. Hij is een voorbeeld voor andere managers".

"Wat hij laatste zeven jaar hier gepresteerd heeft, is geweldig", vervolgde de coach. "Hij heeft de Champions League gewonnen en nog een keer de finale gehaald. Maar ook de manier waarop met de mensen omgaat op de club, dat dwingt respect af bij de spelers."

Spoken op Anfield
Liverpool verloor vorige week wel van Napoli (4-1) en staat daarom derde in de poule. "We denken dat Liverpool wel getergd is”, zei Schreuder daarover. Het zou dus kunnen dat het op Anfield dinsdag gaat stormen. Daar kijkt captain Dusan Tadic juist naar uit. "Het is een groot stadion. De atmosfeer zal bijzonder zijn. Het is een ongelooflijk mooie wedstrijd."

In in die 'mooie wedstrijd' wil Ajax wel zijn mannetje staan, stelde Schreuder. "Tegen dit soort ploegen moet je goed zijn aan de bal: lef en moed hebben. Moed is het sleutelwoord. Als je dat toont, dan heb je een kans. Doe je dat niet, dan komen zij in de duels en dan zijn ze heel sterk. Wij willen graag ons eigen spel spelen."

Hoewel Ajax lof oogstte met aanvallend spel tegen Rangers FC (4-0) in de vorige wedstrijd in de groepfase van de Champions League, is de verdediging net zo belangrijk, beaamde Schreuder.

"Verdedigen doe je met zijn allen en aanvallen doe je met zijn allen. Verdedigen begint al voorin. Zij moeten zo druk zetten dat het voor ons middenveld en verdediging uitkomt. Als we zelf aan het aanvallen zijn, moeten er ook al mensen bezig zijn met de restverdediging. In het huidige topvoetbal ligt veel aandacht op de restverdediging. Als de tegenstander countert moeten we hoog durven te staan om de bal terug te veroveren."

Liverpool met fans
In een vol stadion vertrouwt Schreuder op zijn spelers, die zelf de juiste keuzes moeten maken op het veld. "Het is prachtig om hier te zijn. In een kolkend stadion is het soms lastig om over het lawaai te komen. Langs de zijlijn heb je niet veel invloed meer en dan moet je vertrouwen op je spelers in het veld. Dusan en Daley hebben dit soort grote wedstrijden vaker gespeeld, bijvoorbeeld. Verder ben ik gefocust op de wedstrijd. Genieten is vooral voor de supporters."

In 2020 was die atmosfeer wel anders toen corona nog zorgde voor lege stadions. "Dat was niet mooi om in te spelen. Het was heel anders. Nu zijn de Ajax-fans hier. Zij geven ons energie", besloot Tadic de persconferentie.

NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Schreuder: Dit is Ajax-onwaardig
Ontluisterende avond voor Ajax tegen Napoli
Schreuder: Aanvallend te weinig oplossingen
Ajax komt weer niet langs Go Ahead Eagles
Schreuder: We oogden niet fris in de eerste helft

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20