Zo kijken Kudus en Schreuder terug op het duel met Rangers FC: Ben God dankbaar
Datum: 07-09-2022  Bron: ajax.nl
Ajax heeft woensdagavond een geweldige prestatie geleverd door met 4-0 te winnen van Rangers FC. Trainer Alfred Schreuder en Mohammed Kudus kijken erg tevreden terug op het Champions League-treffen met de Schotten. "We zijn allemaal heel blij dat het zo in elkaar viel."


Mohammed Kudus werd woensdagavond na een uitstekend optreden verkozen tot Man of the Match. De Ghanees is erg blij met het verloop van de wedstrijd. "Ik ben tevreden en ik ben God dankbaar. We weten allemaal wat er in mijn eerste Champions League-wedstrijd tegen Liverpool gebeurde (Kudus liep een zware blessure op, red.). Ik ben blij dat het vandaag een stuk positiever was. Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben."

Fantastische treffer
De gelegenheidspits scoorde een fantastische treffer. Hij vond zijn goal erg mooi. "Maar er komen nog meerdere goals aan, let maar op", zei hij met een grote glimlach. De Ghanees geeft aan dat hij zichzelf meer als een middenvelder ziet, maar hij kan prima uit de voeten als aanvaller. "Ik geef alles voor het team, ongeacht op welke positie ik speel."

Sterke selectie
Ook Schreuder is erg content met het optreden van Kudus. "Ik vind dat hij een fantastische speler is. Naar mijn mening is hij een echte aanvaller. Vandaag wisten we dat er tussen de linies bepaalde vrijheden kwamen als hij het goed deed. Hij is heel snel en mobiel. We wisten dat dit kon en soms moet je wachten. Brian (Brobbey, red.) heeft het ook heel goed gedaan. We zijn een team met veel goede spelers", aldus de hoofdtrainer van Ajax.

Tevreden trainer
Schreuder keek woensdagavond met veel tevredenheid naar zijn ploeg. "Als je naar de eerste helft kijkt is dit een wedstrijd die je als trainer heel graag ziet. We zijn allemaal heel blij dat het zo in elkaar viel. Ik ben het meest blij met de energie en de teamgeest, dat is voor mij het allerbelangrijkste", vertelde de Ajax-trainer, die op het eind van de wedstrijd aan het genieten was. "Ik ben nuchter, maar dit is natuurlijk ook heel mooi. Even genieten en morgen gelijk richting Heerenveen denken, want over twee dagen wacht alweer een Eredivisie-wedstrijd.'

De oefenmeester was desondanks ook kritisch. "Er zijn altijd verbeterpunten. We hebben mogelijkheden laten liggen. Op dit niveau moeten we kansen sneller afmaken", aldus Schreuder. Het feit dat Ajax de nul wist te houden deed hem erg goed. "We doen het als team, verdedigen begint al in de aanval. Dat is mooi om te zien."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Brobbey haakt geblesseerd af voor Oranje
Kroes begonnen als algemeen directeur bij Ajax
Gözübüyük scheidsrechter bij Sparta - Ajax
Balende Akpom: Heel frustrerend
Hato: Villa was in elk opzicht beter dan ons

Volgende wedstrijd

PEC Zwolle  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20