Persconferentie met Schreuder en Blind in aanloop naar Rangers FC-thuis
Datum: 06-09-2022  Bron: ajax.nl
Alfred Schreuder en Daley Blind hebben dinsdagmiddag in aanloop naar de wedstrijd tegen Rangers FC plaatsgenomen in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA. Het tweetal liet hun licht schijnen over de eerste groepswedstrijd in de UEFA Champions League.

"We kijken ontzettend uit naar het treffen met Rangers FC. We hebben een lange voorbereiding naar de Champions League gehad. We groeien naar elkaar toe en er zijn vastigheden terug te zien in de groep. In de wedstrijd moet blijken hoe we er echt voor staan, maar we hebben vertrouwen", zei Blind tijdens de persconferentie.

Sterke selectie
Ajax heeft afgelopen transferperiode afscheid genomen van een aantal sterkhouders. Volgens de verdediger van Ajax wordt dit gemis opgevangen door andere spelers. "Als jongens een mooie transfer maken, staan er weer andere jongens op. We hebben een goede ploeg, geven weinig weg en gaan met veel vertrouwen de Champions League in."

Mooi seizoen
Schreuder kijkt ook uit naar het duel met de Schotten. "Ik ben erg nieuwsgierig hoe we morgen spelen. De eerste elf namen spelen al langer samen. We hebben nieuwe spelers, waardoor het iets langer zal duren om hen in te passen. Ons team is goed genoeg voor een mooi seizoen."

Ondanks het vertrouwen weet de oefenmeester van Ajax dat zijn ploeg woensdagavond top moet presteren om de drie punten in eigen huis te houden. "Rangers FC heeft een goede wedstrijd gespeeld in Eindhoven, maar nu zal het een hele andere wedstrijd worden", realiseerde Schreuder zich. "Ze spelen heel erg gedisciplineerd en durven te voetballen. Het is knap dat ze PSV hebben uitgeschakeld. We moeten op ons best zijn om Rangers FC te verslaan."

Bassey
Schreuder liet zich dinsdagmiddag erg positief uit over Calvin Bassey. "Ik vind dat hij steeds beter wordt", aldus de hoofdtrainer. "Calvin wordt goed gecoacht door Daley, dat is goed om te zien. De spelers worden goed opgevangen. Bassey is een hele goede aanwinst en ik ben blij dat hij bij ons is. Hij is erg positief en goed aan de bal. Daarnaast heeft hij veel aan zijn fysiek. De manier hoe wij willen spelen is erg fijn voor Calvin."

Fitte selectie
Tijdens de persconferentie ging de oefenmeester van Ajax ook in op de fitheid van de Ajax-selectie. "Iedereen buiten Owen Wijndal is fit. Het gaat oké met Owen. Hij heeft nog niet de groepstraining hervat", reageerde de Ajax-trainer, die veel keuze heeft op het middenveld. "We kijken naar de tegenstander en wie in goede vorm is. We moeten balvast zijn op het middenveld, maar ook diepgang hebben. We hebben veel keuzes om een goed middenveld op te stellen."

Primeur
Woensdagavond coacht Schreuder zijn eerste Champions League-duel. "Het is natuurlijk mooi om je eerste wedstrijd als hoofdtrainer op het hoogste podium te coachen. We moeten voor de overwinning spelen, die ambitie moet er zijn. Met alle respect naar onze tegenstander moeten we dat ook uitstralen en uitspreken."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Schreuder: Dit is Ajax-onwaardig
Ontluisterende avond voor Ajax tegen Napoli
Schreuder: Aanvallend te weinig oplossingen
Ajax komt weer niet langs Go Ahead Eagles
Schreuder: We oogden niet fris in de eerste helft

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20