Bergwijn schittert wederom in Johan Cruijff ArenA
Datum: 03-09-2022  Bron: ajax.nl
Ajax heeft zaterdag de vijfde competitiezege op rij geboekt in de Eredivisie. In de Johan Cruijff ArenA werd SC Cambuur verslagen met 4-0, waardoor de Ajacieden nog altijd ongeslagen zijn in het Eredivisie-seizoen 2022/2023. Steven Bergwijn (2), Devyne Rensch en Mohammed Kudus namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Alfred Schreuder voerde één wijziging door in de basisopstelling ten opzichte van het uitduel met FC Utrecht. Davy Klaassen verscheen aan de aftrap van de wedstrijd tegen SC Cambuur, Kenneth Taylor begon op de bank. Lucas Ocampos, Florian Grillitsch en Ahmetcan Kaplan zaten voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

Mijlpaal Tadic
Daarnaast speelde captain Dusan Tadic zaterdag zijn 200e wedstrijd in Amsterdamse dienst, een prachtige mijlpaal. Sinds zijn komst naar Amsterdam in 2018 miste Tadic geen enkel competitieduel. Geen enkele ex-Ajacied kwam tot een langere reeks: 132 wedstrijden achter elkaar.

De bijzondere wedstrijd voor de Ajax-captain kwam wel moeizaam op gang. Beide ploegen hadden moeite om goede mogelijkheden te creëren.

Bergwijn schittert
In de 35e minuut opende Ajax alsnog de score via Bergwijn, de aanvaller kon de bal na een goede aanval van dichtbij binnenschieten. Vijf minuten later was de Ajacied opnieuw trefzeker. Hij verschalkte Cambuur-sluitpost Virgínia met een heerlijk afstandsschot: 2-0. Dit was alweer de zesde treffer van Bergwijn in zijn eerste vijf Eredivisie-duels voor Ajax.

Invallers belangrijk
Na rust gingen de Ajacieden verder met waar ze voor het rustsignaal gebleven waren: kansen creëren. In de 54e resulteerde dit in de derde Amsterdamse treffer van de wedstrijd. Invaller Kenneth Taylor schoot van een meter of twintig richting de goal. Met wat geluk plofte de bal uiteindelijk via de hak van Rensch achter de doelman van SC Cambuur. Kudus wist tien minuten later de voorsprong verder uit te bouwen. De Ghanees schoot de bal na een strakke voorzet van Calvin Bassey tegen de touwen: 4-0.

Eredivisie-debuut Conceição en Ocampos
Francisco Conceição en Lucas Ocampos maakten later in de wedstrijd hun Eredivisie-debuut voor Ajax. De kersverse Ajacieden kwamen binnen de lijnen voor respectievelijk Bergwijn en Tadic. Jorge Sánchez maakte tegen SC Cambuur zijn eerste minuten in de Johan Cruijff ArenA. Hij viel al wel in tegen FC Utrecht.

De nieuwkomers maakten een goede indruk, maar een extra doelpunt bleef uit. Hierdoor stond er na negentig minuten een 4-0-eindstand op het scorebord.

Ajax speelt woensdagavond de eerste UEFA Champions League-wedstrijd van het seizoen. De Ajacieden ontvangen om 18:45 uur Rangers FC in de Johan Cruijff ArenA.