Schreuder vol vertrouwen: Ik verwacht dat wij sterk zijn zondag
Datum: 12-08-2022  Bron: ajax.nl
Alfred Schreuder nam vrijdagmiddag in aanloop naar het Eredivisie-duel Ajax - FC Groningen plaats in de perszaal van de Johan Cruijff ArenA. De oefenmeester keek vol vertrouwen uit naar de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. "We moeten in een hoog tempo op de helft van FC Groningen spelen."

Schreuder ging vrijdagmiddag in op de concurrentiestrijd in de voorhoede van Ajax. Dusan Tadic begon afgelopen zaterdag tegen Fortuna Sittard in de punt van de aanval, maar in de tweede helft nam Brian Brobbey deze rol over. De Ajax-aanvoerder schoof een plekje naar achteren. "De eerste helft tegen Fortuna verliep moeizaam. We wilden meer mensen in de zestien krijgen, waardoor ik heb ingegrepen. Daarna ging het beter en dat is goed om te zien."

Schreuder weet dat de concurrentiestrijd bij Ajax van alle tijden is. "Daarom hebben we Brobbey gehaald. We wilden een echte negen in de selectie hebben. Vorig jaar vervulde Sébastien Haller deze rol."

Luxepositie
"We hebben enorm veel keuze voorin en op het middenveld, een luxepositie. Je kijkt altijd naar de posities en wat goed bij elkaar past. Dat heb je niet in twee weken gezien. Daar gaat wat meer tijd overheen", vervolgde Schreuder. "We kunnen spelen met Tadic op de 'tien'-positie en Brobbey in de spits. Maar Steven Bergwijn kan ook achter de spits spelen en Tadic op links." De oefenmeester van Ajax benadrukte dat Steven Berghuis en Kenneth Taylor ook een belangrijke rol hebben op het middenveld van Ajax. "Volgens mij is dat de kracht van een grote club."

Schreuder besefte zich dat er maar elf namen op het formulier kunnen staan. "Ik vind het niet moeilijk om spelers te passeren, dat is mijn job. Als mens is het vervelender om spelers ernaast te zetten", zei hij. De 49-jarige oefenmeester besefte zich wel dat de spelers het hem lastig kunnen maken als iedereen blijft leveren wat er van hen verwacht wordt. "De concurrentie op het middenveld en voorin is nu eenmaal toegenomen. Ik doe wat ik denk dat het beste is voor Ajax."

Aanwinsten
Tijdens het persmoment was Schreuder erg te spreken over de nieuwste aanwinsten van Ajax. "Lorenzo Lucca is een groot talent. Hij is goed met zijn voeten en een sterk aanspeelpunt. Bij voorzetten is hij ook gevaarlijk." Lucca is nu ruim een week in Amsterdam. Schreuder liet weten dat hij daarom nog voorzichtig met zijn nieuwe spits wil zijn.

De hoofdtrainer van Ajax stak ook de loftrompet over Jorge Sánchez. "Het is een back die mee naar voren kan en wil. Ook is hij goed in de één tegen één. Zijn temperament is heel mooi en goed voor het team." Ajax moet eerst nog wat papierwerk in orde maken, voordat de Mexicaan inzetbaar is. "Het zou mooi zijn als hij er tegen Sparta of FC Utrecht bij kan zijn", zei Schreuder, die tevreden is met de huidige selectie. "Als we iedereen aan boord houden, denk ik dat we er goed op staan."

Klaar voor Groningen
De Ajax-trainer liet weten dat hij deze week heel goed heeft kunnen trainen met zijn selectie. "We hebben heel erg intensief getraind. Ik vind dat we deze relatief rustige periode goed moeten kunnen trainen."

Schreuder heeft zich al goed voorbereid op het thuisduel met FC Groningen. "Ik heb een aantal wedstrijden bekeken. Ze durven initiatief te nemen en willen graag voetballen. Groningen heeft een goede spits en is sterk via de flanken. Maar we moeten voorbereid zijn dat ze anders spelen tegen ons."

Schreuder keek uit naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. "Ik verwacht dat wij heel sterk zijn, veel de bal hebben en veel op hun helft spelen
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Schreuder: Dit is Ajax-onwaardig
Ontluisterende avond voor Ajax tegen Napoli
Schreuder: Aanvallend te weinig oplossingen
Ajax komt weer niet langs Go Ahead Eagles
Schreuder: We oogden niet fris in de eerste helft

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20