Zo ervaart Schreuder de trainingsweek in De Lutte: Zie heel veel kwaliteit
Datum: 03-07-2022  Bron: ajax.nl
Alfred Schreuder neemt rustig de tijd om de trainingsweek in Overijssel door te nemen. Waar let hij nu op in De Lutte? Waar praat hij over met zijn mede-stafleden? Hoe kijkt hij terug op het oefenduel met SV Meppen? De 49-jarige coach vertelt ruimhartig over de meerdaagse trip naar het oosten van het land.

In de tuin van hotel De Bloemenbeek oogt Schreuder content. "De omstandigheden zijn prima hier. We zijn met een mooie grote groep bij elkaar."

Hij heeft een goede indruk van de selectie die mee is naar De Lutte. "We hebben een vrij jonge groep aan de onderkant en wat oudere spelers van het eerste erbij. We moeten goed differentiëren: wat heeft iedereen nodig? Maar dat gaat goed."

Al vrij rap schakelt de trainer over naar het tactische plaatje. "We letten in eerste instantie nu op het fysieke aspect, maar tijdens de trainingen wordt er steeds meer vanuit voetbal gedacht. We willen de tegenstanders weer lokken en de bal snel verplaatsen naar de andere kant. We leggen nu de nadruk op balbezit in de training. Het hoog druk zetten willen we aan de andere kant ook terugzien in de wedstrijden."

Jong Ajax
Voor de 'nieuwe' trainer (hij werkte natuurlijk al eerder in Amsterdam) is het prettig dat Michel Kreek en John Heitinga als stafleden van Jong Ajax mee zijn naar Overijssel. "Jong Ajax is één van de belangrijkste teams onder het eerste. Ik merk vanaf dag één dat we op één lijn zitten over hoe we dingen willen zien en wat onze norm is."

Spelers als Christian Rasmussen en Sontje Hansen maakten vorig seizoen een goede indruk bij Jong Ajax. Dinsdag speelde dit tweetal een hoofdrol in de 3-0-overwinning op SV Meppen.

"De eerste helft vond ik al behoorlijk goed. Het hoog drukzetten en het spelen in balbezit was prima. Ze hebben uitgestraald dat ze wilden winnen. De jonge jongens op die trainingskamp zijn heel ambitieus en willen zich graag laten zien. Ik ga niet in op namen, maar ik ben tevreden met wat de jeugd laat zien. Ik zie heel veel kwaliteit."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Schreuder: In grote delen van de wedstrijd speelden we erg goed
Hattrick voor Bergwijn in eerste thuiswedstrijd in Eredivisie
Schreuder vol vertrouwen: Ik verwacht dat wij sterk zijn zondag
Ajax en Club América bereiken akkoord over Jorge Sánchez
Schreuder: Dat kenmerkt dat je een grote club bent

Volgende wedstrijd

Sparta Rotterdam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20