Ten Hag over AZ-uit: De spelers zijn hongerig en kijken uit naar het duel in Alkmaar
Datum: 06-05-2022  Bron: ajax.nl
Trainer Erik ten Hag blikte vrijdagmiddag tijdens de persconferentie vooruit op het cruciale uitduel met AZ. De Amsterdammers nemen het zondagmiddag vanaf 14:30 uur op tegen de nummer vijf van de Eredivisie. "We hebben geweldig getraind en de sfeer in de groep is goed."

Deze week meldde Ajax dat Ryan Gravenberch, Antony, Lisandro Martínez en Perr Schuurs dit seizoen niet meer in actie zullen komen. "Het goede nieuws is dat er weer een aantal spelers terug zijn. Noussair Mazraoui, Edson Álvarez, Devyne Rensch en Steven Berghuis zijn weer volledig fit", aldus Ten Hag.

Systeem
De oefenmeester van Ajax geeft nog niet prijs of de Amsterdammers zondag wederom in een 4-4-2-systeem zullen aantreden. "Met deze selectie hebben we meer mogelijkheden. We hebben weer buitenspelers tot onze beschikking, waardoor we flexibeler zijn."

"We hebben op één wedstrijd na alle competitiewedstrijden in de tweede seizoenshelft gewonnen", vervolgt Ten Hag. Ajax speelde een aantal wedstrijden minder dominant, maar volgens de Ajax-trainer heeft zijn ploeg zich in deze weken ontwikkelt. "Het gaat erom dat je dominant en creatief voetbal speelt. Al die zaken en al die principes heeft Ajax altijd omarmd en dat kan in verschillende systemen."

AZ-uit
Ten Hag laat weten dat Ajax de volle focus heeft op AZ en dat de Amsterdammers nog niet bezig zijn met het resultaat van PSV komende zondag. "We hebben met niemand iets te maken als we zelf onze wedstrijden winnen. Ik ben bezig om het elftal goed voor te bereiden op de wedstrijd tegen AZ."

"We hebben geweldig getraind en de sfeer in de groep is goed. We spelen nog drie wedstrijden en daar zullen we alles uit gaan halen. De spelers zijn goed met elkaar bezig en zijn erg hongerig. We kijken uit naar de topper in Alkmaar. Het is een duel tussen twee goed voetballende ploegen, het kan heel leuk worden."

Sébastien Haller wist de afgelopen competitiewedstrijden moeizaam het net te vinden. Ten Hag houdt vertrouwen in de Ivoriaan. "Het heeft geen invloed op het spel van Sébastien, hij is onverstoorbaar. Hij gaat niet veranderen en wordt steeds gretiger. Ik weet zeker dat hij weer gaat scoren."

Nederlands succes in Europa
Concurrent PSV speelt zondag vanaf 16:30 uur in De Kuip tegen Feyenoord. De Rotterdammers wisten donderdagavond ten koste van Olympique Marseille de finale van de UEFA Conference League te behalen. "Ik denk dat het goed is voor Ajax. Feyenoord wil in een volle Kuip laten zien dat ze ook van topploegen kunnen winnen. Ze komen met een euforisch gevoel terug. Ik denk niet dat vermoeidheid een thema kan worden", aldus Ten Hag.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20