De Champions League is het hoogste niveau, we willen slagen
Datum: 14-03-2022  Bron: ajax.nl
In aanloop naar de return in de achtste finale van de UEFA Champions League tegen Benfica schoven Erik ten Hag en Sébastien Haller aan tijdens de persconferentie. Het tweetal blikte vooruit op het duel met de Portugezen.

Er staat een belangrijke week voor de deur geeft Ten Hag aan. "Het zijn inderdaad belangrijke wedstrijden. We focussen ons logischerwijs op de eerstvolgende wedstrijd tegen Benfica. Daarna kijken we verder."

In Portugal eindigde het eerste duel in 2-2. Of de trainer een ander Benfica verwacht? "Ik denk het niet, maar ik kijk ook vooral naar onszelf. Het resultaat in Lissabon biedt zeker perspectief maar dan moeten we verschillende dingen beter doen. Gebeurt dat, dan hebben we kans."

De laatste wedstrijden in de competitie verliepen moeizaam. Echter doet dat niets met het vertrouwen richting morgen. "Het is simpel. Over heel 2022 doen we het tot dusver goed. Kijk bijvoorbeeld de overwinning in de beker bij AZ en het resultaat in Lissabon. Als het spel morgen een paar procent beter is dan de afgelopen competitiewedstrijden heb ik vertrouwen op een goed resultaat. Het moet morgen vooral aan de bal heel goed zijn. Betere keuzes maken en nauwkeurig zijn, als we dat doen kunnen we de wedstrijd domineren en een heel hoog niveau halen", vertelt de trainer.

Afgelopen vrijdag mistte Ten Hag onder andere Edson Álvarez in Leeuwarden. De Mexicaan is er weer bij. "We hebben een volledig fitte selectie." Ook Lisandro Martínez, die geschorst was tegen Cambuur, doet weer mee. Samen met Jurriën Timer en Álvarez vormen zij een belangrijke driehoek binnen het elftal. "Ze zijn een deel van het geheel en erg complementair aan elkaar. Ze spelen in het centrum en hebben de kwaliteit om elkaar te versterken", zegt Ten Hag.

Sébastien Haller kijkt uit naar het duel met de Portugezen morgen en heeft voldoende zelfvertrouwen. "Het gaat een mooie wedstrijd worden. Benfica houdt ook van aanvallen en speelt een beetje hetzelfde als ons. Als ik naar mezelf kijk ben ik tevreden momenteel. Ik scoor veel, ben belangrijk en kan het team helpen."

Dankzij drie treffers van Robert Lewandowski staat de Pool momenteel op twaalf doelpunten in het huidige Champions League-seizoen. Haller maakte er tot dusver elf. "Het is geen verrassing dat wanneer je moet concurreren met zo’n spelers dat je elke wedstrijd moet scoren. Ik hoop dat ik een doelpunt kan maken, dat ga ik proberen. Al is het bereiken van de volgende ronde het allerbelangrijkste."

Zowel Ten Hag als Haller kijken uit naar een volle Johan Cruijff ArenA morgenavond en verwachten een geweldige sfeer. "Het publiek zal ons morgen ondersteunen. Als de wisselwerking goed is en wij brengen kwaliteit op het veld, dan moet dat een resultaat opleveren", zegt Ten Hag. Haller is het daar volledig mee eens. "De sfeer brengt iets extra’s. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze familie en vrienden die komen. Het geeft energie. De Champions League is het hoogste podium voor clubs, we willen slagen morgen."

Tot slot werd Ten Hag kort gevraagd naar de aanstelling van Klaas Jan Huntelaar. De trainer is tevreden met de komst van de oud-spits. "Het is goed om deze post in te vullen. Er is adequaat gehandeld en hij kan direct een bijdrage leveren. Daarnaast zijn de spelers er blij mee. Klaas Jan brengt positie energie en dat kunnen we in deze fase van het seizoen goed gebruiken."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Functiewijziging Alex Kroes
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20