Zakelijk Ajax wint eenvoudig van Barendrecht
Datum: 16-12-2021  Bron: ajax.nl
Ajax heeft in eigen huis de amateurs van BVV Barendrecht in de tweede ronde van de KNVB Beker simpel opzijgezet. In een lege Johan Cruijff ArenA werd het 4-0. Danilo scoorde twee keer, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson waren de andere doelpuntenmakers.

Erik ten Hag wijzigde zijn elftal op negen plekken ten opzichte van het duel met AZ van afgelopen zondag. Alleen Lisandro Martínez en Devyne Rensch stonden opnieuw in de basis. Taylor en Victor Jensen maakten hun basisdebuut.

Het was middenvelder Taylor die zijn plek in de basiself direct verzilverde met een vroege goal. Hij penetreerde de verdediging van de Zuid-Hollanders en schoof raak onder doelman Verkerk: 1-0.

Tamme eerste helft
Nog geen twee minuten later maakte Ajax de 2-0 vanaf de strafschopstip. Danilo verzilverde de penalty na een overtreding op Mohamed Daramy. Daarna bleven de doelpunten even uit. In de volledige eerste helft overheerste Ajax logischerwijs, maar stokte de kansenregen.

Sterker nog, de bezoekers kwamen er via middenvelder Joey Jongman zelfs gevaarlijk uit. De speler van Barendrecht creëerde ruimte voor zichzelf op de rand van het strafschopgebied van Ajax en haalde uit. Zijn droge knal ging maar enkele centimeters naast.

In de tweede helft kwam Ajax wel vrij rap op 3-0. Spits Danilo werd één-op-één gezet met doelman Verkerk door Davy Klaassen en faalde niet. Ten Hag had op dat moment Youri Regeer al ingebracht, die daarmee zijn debuut maakte voor Ajax. Ook Naci Ünüvar, Amourricho van Axel Dongen en Kristian Hlynsson kregen nog speelminuten.

Moment of fame
De IJslander kreeg in de slotminuten nog zijn moment of fame. De debutant werd in het strafschopgebied van Barendrecht onderuit geschoffeld. Hlynsson ging zelf de bal staan en schoot de penalty prachtig binnen: 4-0. Dat was meteen het slotakkoord van deze wedstrijd uit de tweede ronde van de KNVB Beker.