Ajax maakt in kort tijdsbestek het verschil tegen Willem II
Datum: 03-12-2021  Bron: ajax.nl
Ajax heeft donderdagavond in tien minuten tijd het verschil gemaakt tegen Willem II. Tussen de vijftiende en 23e minuut liep de koploper van de Eredivisie van 0-0 uit naar 3-0. In de tweede helft breidde de ploeg van Erik ten Hag met speels gemak de score uit naar 5-0.

Al in de openingsfase lag het tempo hoog in de Johan Cruijff ArenA. Ajax liet duidelijk merken dat het geenszins van plan was tegen puntenverlies aan te lopen, zoals dat nog wel gebeurde in de vorige thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Één, twee, drie
Na een kwartier voetballen zette Antony op prachtige wijze de 1-0 op het scorebord. De Braziliaan trok vanaf rechts naar binnen, haalde uit met links en krulde de bal achter doelman Timon Wellenreuther.

Die goal was het startsein voor tien heerlijke minuten. Vlak na de 1-0 maakte Lisandro Martínez uit een corner de 2-0 en schoot Antony zijn tweede en de Ajax’ derde treffer binnen.

Sébastien Haller maakte ook nog de 4-0 voordat er een half uur was gespeeld in Amsterdam, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. De bal kwam echter van de voet van een Tilburger.

In de tweede helft bleef de 3-0-stand lang staan. Ajax behield de controle, maar hoefde niet zo nodig meer gas te geven. Tot zo’n twintig minuten voor tijd alsnog de 4-0 viel via het hoofd van Davy Klaassen. Na een cornervariant kopte de middenvelder een piekfijne voorzet van Gravenberch tegen de touwen.

Vlak daarna deelde de in het veld gekomen Danilo ook nog mee in de feestvreugde. Na een prachtige assist van mede-invaller Devyne Rensch tikte de Braziliaan van dichtbij de 5-0 binnen.

Briljant doelsaldo
Met 36 punten uit vijftien wedstrijden blijft Ajax koploper in de Eredivisie. Ook het doelsaldo is prachtig: 48 voor en slechts twee tegen.

De Ajacieden komen dinsdag weer in actie. Dan is Sporting CP de tegenstander in de Johan Cruijff ArenA.