Ajax loopt tegen eerste nederlaag van seizoen aan
Datum: 04-10-2021  Bron: ajax.nl
Ajax is in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Een doelpunt van oud-Ajacied Django Warmerdam in de 77e minuut bleek genoeg voor de overwinning.

Ajax startte aan de wedstrijd in dezelfde formatie, die vorige maand SC Cambuur met 9-0 weg wist te zetten. Dus met Nico Tagliafico en David Neres in plaats van Daley Blind en Antony. Een garantie op succes was dat natuurlijk niet, want FC Utrecht was van een heel ander kaliber dan de ploeg uit Leeuwarden.

Ajax start beter
Dat bleek gedurende de wedstrijd, want FC Utrecht stond anderhalf uur goed georganiseerd waardoor Ajax er maar moeilijk doorheen kwam. Wel kregen de Amsterdammers de eerste tien minuten twee uitstekende kansen. De eerste, na vier minuten, was voor Neres die zijn mogelijkheid via een Utrechts been over de achterlijn zag gaan. De tweede was een ontzettend grote kans voor Sébastien Haller. De spits schoot een formidabele voorzet van Dusan Tadic vrij voor doelman Maarten Paes over het doel.

Prima interceptie
Na een half uur kreeg Ajax opnieuw de kans om op 1-0 te komen. Een prima interceptie van Edson Álvarez zorgde voor dreiging. Helaas treuzelde de Mexicaan net te lang waardoor op het moment van zijn pass de al weggesnelde Neres buitenspel stond.

Driedubbele wissel
Na rust leek de 1-0 dan toch te komen. Maar Haller tot twee keer toe én Tadic stuitten op de katachtige doelman Paes. Een driedubbele wissel moest alsnog de ban breken bij Ajax. Daley Blind, Davy Klaassen en Antony kwamen in het veld voor Tagliafico, Gravenberch en Neres. Bij een hoekschop in de 63e minuut was Klaassen met een kopbal gevaarlijk, maar nog steeds bleef die vervelende brilstand op het bord.

Warmerdam scoort
Vervolgens liep Ajax in het mes. Bij een scherpe counter schoot oud-Ajacied Django Warmerdam de bal met een diagonale knal langs Remko Pasveer: 0-1. Ajax probeerde het daarna nog wel maar doelman Paes bleek deze middag niet te verslaan.