Ten Hag gaat niet mee in hallelujastemming: Heb je een uurtje
Datum: 24-09-2021  Bron: ajax.nl
Ajax presteert de laatste weken geweldig, maar dat betekent niet dat Erik ten Hag in een jubelstemming verkeert. "Heb je een uurtje?”, reageerde de coach vrijdag op de persconferentie met een kleine knipoog op een vraag wat er nog beter kan. “Er zijn zoveel zaken waar we aan moeten werken, wij leggen de lat hoog.”

“Om het in perspectief te plaatsen: een maand geleden zaten we in Enschede en toen deugde er helemaal niets van”, vervolgde Ten Hag. "Nu schijnt het halleluja te zijn. Daar doe ik niet aan mee. Als je bedoelt dat we er lekker inzitten, dat klopt. We zijn goed onderweg. Maar ik hoop niet dat we onze beste vorm al hebben bereikt. Om in aanmerking te komen voor de prijzen, zullen we nog verder moeten groeien.”

In dat groeiproces mag geen ruimte zijn om een tandje minder hard te lopen of te werken. "Het zit een beetje in het DNA van Ajax om gemakzuchtig te worden. Al in de opleiding moeten we dat uitbannen, maar ook zeker in ons team moeten we daar voor waken. Gelukkig hebben we een aantal ervaren spelers die er haarscherp op letten, de jongere spelers daarin meenemen en ze daar ook op coachen.”

Lof en erkenning voor Antony
Één van de Ajacieden in vorm is Antony. De vleugelaanvaller werd vrijdag voor het eerst opgeroepen voor Brazilië. Dit ook tot genoegen van Ten Hag. "Fantastisch natuurlijk en ontzettend eervol. Brazilië is een land met een enorm aanbod aan topvoetballers. Antony heeft er keihard voor gewerkt en heel goed gepresteerd, dus hij verdient dit.”

Ten Hag kreeg ook de vraag of hij de selectie van Antony had zien aankomen. "Dat vind ik lastig”, reageerde hij. "Ik ken niet alle veertig of vijftig topspelers die Brazilië heeft. Maar Antony heeft een geweldige Olympische Spelen achter de rug. Je zag daar hoe hoog hij in de hiërarchie stond. Hij werd nauwelijks gewisseld en was betrouwbaar en belangrijk. Vervolgens heeft hij het bij Ajax ook laten zien, ook op het allerhoogste niveau in de Champions League.”

Tegen FC Groningen kan Ten Hag weer beschikken over Davy Klaassen en Devyne Rensch. Het tweetal is hersteld van blessureleed. "Ze zijn volledig beschikbaar”, vertelde Ten Hag desgevraagd. “Anders zouden ze niet bij de selectie zitten, want in wedstrijden wordt de hoogste intensiteit gevraagd.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Ten Hag baalt: 'We stonden niet direct 'aan''
Ajax loopt tegen eerste nederlaag van seizoen aan
Nijhuis aangesteld als arbiter bij Ajax - FC Utrecht
Vernieuwd contract Lisandro Martínez
Ten Hag: 'We hebben dit als Ajax zo gemist'

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  Borussia Dortmund

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
9  
22
2.  
PSV Eindhoven
9  
21
3.  
FC Utrecht
9  
17
4.  
Willem II
9  
17
5.  
Feyenoord
8  
16
6.  
Vitesse
9  
16
7.  
FC Twente
9  
15
8.  
SC Heerenveen
9  
13
9.  
AZ Alkmaar
8  
12
10.  
Cambuur
9  
12
11.  
NEC Nijmegen
9  
11
12.  
Heracles
8  
10
13.  
Go Ahead Eagles
9  
10
14.  
Fortuna Sittard
8  
8
15.  
RKC Waalwijk
9  
7
16.  
FC Groningen
9  
7
17.  
Sparta Rotterdam
9  
7
18.  
PEC Zwolle
9  
1