Ajax wint ook laatste thuiswedstrijd van het seizoen
Datum: 14-05-2021  Bron: ajax.nl
Ajax heeft donderdag in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen redelijk simpel afgerekend met VVV-Venlo: 3-1. De ploeg van Erik ten Hag speelde wel ruim een half uur met tien man na een rode kaart van Kenneth Taylor.

In de Johan Cruijff ArenA werd Ajax voor aanvang van het duel in het zonnetje gezet door de bezoekers. De directie ontving 35 taartpunten als verwijzing naar het landskampioenschap. De spelers van de Limburgse bezoekers vormden voor de Ajacieden bij het betreden van het veld een erehaag.

De nummer zeventien van de Eredivisie hoefde tijdens de wedstrijd zelf geen cadeautje terug te verwachten van de thuisploeg. Al direct vanaf het begin zette Ajax vol druk op het doel van Kirschbaum. Dat leverde in de beginfase vooral schoten voorlangs op.

Snelle goal
Na een kwartiertje voetbal kwam Ajax wel op voorsprong na een briljante combinatie door het strafschopgebied van VVV-Venlo. Met een hakbal zette Davy Klaassen ploeggenoot David Neres oog-in-oog met de Venlose doelman. De Braziliaan zag Devyne Rensch naast zich vrij voor de goal staan en gaf de verdediger een niet te missen kans: 1-0.

Na die vroege openingsgoal leek de dadendrang bij de Ajacieden wel iets te verzwakken. De Amsterdammers kwamen nauwelijks in gevaar, maar combineerden er ook niet meer zo makkelijk op los als in de openingsfase.

Het spektakel kwam pas weer in de tweede helft. Ajax begon nog beroerd na rust met een rode kaart voor de ingevallen Taylor. Maar vlak nadat de ploeg met tien man was komen te staan, scoorden de Ajacieden via Sébastien Haller. De spits nam een pass van Neres eerst nog moeizaam aan, maar werkte de bal alsnog atletisch binnen.

VVV komt nog even terug
Met de 2-0-voorsprong leek VVV-Venlo, dat niet eens slecht speelde, wel verslagen. Toch kwamen de bezoekers ietwat gelukkig op 2-1. Een corner kwam via de benen van Ryan Gravenberch pal voor de voeten van spits Giakoumakis. De Griek schoot via de binnenkant van de paal binnen.

De bezoekers mochten uiteindelijk welgeteld één minuut hoop koesteren. Na een sterke individuele actie maakte Mohammed Kudus direct na de tegengoal de 3-1. Daarmee was de wedstrijd wel beslist.

Het was voor Ajax dus de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Zondag speelt de ploeg van Erik ten Hag nog tegen Vitesse in Arnhem. Voor VVV-Venlo is het doek nu gevallen in de Eredivisie.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20