Ten Hag: 'Laten zien dat we de nummer één zijn'
Datum: 07-05-2021  Bron: ajax.nl
Erik ten Hag keek op de persconferentie van vrijdagmiddag vooruit op De Klassieker van aankomend weekend. De trainer beseft dat verslappen - na het binnenhalen van het landskampioenschap - geen optie is: “Wij willen de fans de overwinning schenken.”

De eerste vraag voor Ten Hag was of hij een beetje had genoten van de feestelijkheden van afgelopen zondag. "Jazeker wel, dat was een prachtige dag. Maar in de loop van de week ga je over tot de orde van de dag", antwoordde de coach, die nog even werd bevraagd over de fysieke gesteldheid van feestbeest David Neres. "De spelers waren allemaal weer topfit, ook Neres. Die hebben we uit zijn winterslaap gehaald."

Het ging ook nog even over het feit dat er een groep supporters onder het dek van de Johan Cruijff ArenA stond verzameld. "Er waren fans, ze hebben ons ondersteund. We hadden ze liever gereguleerd in het stadion gehad, dan had je ze kunnen laten testen", zei Ten Hag daarover. "Het had beter georganiseerd kunnen worden. Alle betrokkenen moeten in de spiegel kijken. We hadden die mensen liever in het stadion gehad."

Bevestigen
Nu de titel binnen is, is het wellicht een optie om spelers te sparen of iets meer te rouleren. Ten Hag benadrukte echter vooral het belang van De Klassieker. "Voor onze fans weten we dat deze wedstrijd enorm belangrijk is en zo zullen we ‘m ook benaderen."

"We willen laten zien dat we de nummer één zijn van Nederland. Ergens komen is moeilijk, maar er blijven nóg moeilijker. Dat we dat kunnen, willen we laten zien en dat begint zondag."

Vakantie Tagliafico
Voor komende zondag is Nico Tagliafico geschorst, na zijn gele kaart tegen FC Emmen. "Nico gaat zijn laatste dag training in en gaat daarna op vakantie", deelde Ten Hag mee. "Er wacht hem een zwaar programma met Argentinië."

"Als ik dat doorreken heeft hij dan geen vakantie voor het nieuwe seizoen met Ajax. Misschien dat dit ook op zal gaan voor een aantal andere spelers - één of twee - zodat ze aan drie weken vakantie komen. Anders komen we in de herfst met een uitgebluste selectie te zitten."

Achter de naam van Brian Brobbey staat een vraagteken. Hij heeft klachten en is onzeker voor het uitduel met Feyenoord.

Feyenoord zonder sterkhouders
De Rotterdamse tegenstander zal het deze zondag moeten doen zonder twee belangrijke spelers.

Zowel aanvaller Steven Berguis als middenvelder Jens Toornstra is geschorst voor het duel met Ajax. "Toornstra en Berghuis zijn een wezenlijk onderdeel van de kracht van Feyenoord. Zij dragen het meeste bij aan de kracht van Feyenoord."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Ajax contracteert Tristan Gooijer
Devyne Rensch verlengt contract
Ajax en Shakhtar Donetsk bereiken akkoord over Lassina Traoré
Dominik Kotarski op huurbasis naar HNK Gorica
Ajax contracteert Jay Gorter

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
34  
88
2.  
PSV Eindhoven
34  
72
3.  
AZ Alkmaar
34  
71
4.  
Vitesse
34  
61
5.  
Feyenoord
34  
59
6.  
FC Utrecht
34  
53
7.  
FC Groningen
34  
50
8.  
Sparta Rotterdam
34  
47
9.  
Heracles
34  
44
10.  
FC Twente
34  
41
11.  
Fortuna Sittard
34  
41
12.  
SC Heerenveen
34  
39
13.  
PEC Zwolle
34  
38
14.  
Willem II
34  
31
15.  
RKC Waalwijk
34  
30
16.  
FC Emmen
34  
30
17.  
VVV-Venlo
34  
23
18.  
ADO Den Haag
34  
22