Klaassen matchwinner in intens duel met AZ
Datum: 25-04-2021  Bron: ajax.nl
Ajax is officieus kampioen na een 2-0-overwinning tegen AZ. In een heerlijk en intens duel in de Johan Cruijff ArenA zorgde Davy Klaassen na rust met twee doelpunten voor de eindstand. Het gat met nummer twee PSV is nu twaalf punten met nog vier wedstrijden te gaan in de Eredivisie. De Ajacieden hebben bovendien een veel beter doelsaldo.

Gesteund door 7500 Ajax-supporters in de Johan Cruijff ArenA maakten Ajax en AZ er een open en interessante wedstrijd van. De kansen werden voor rust aaneengeregen door zowel de Amsterdammers als de bezoekers.

In de eerste vijf minuten kreeg Koopmeiners een vrije trap op een kansrijke positie en kopte Sébastien Haller de bal op de uitgelopen Bizot.

Ook daarna werd het gas nog vol ingetrapt door beide ploegen. Aan AZ-kant waren vooral de loopacties van Wijndal gevaarlijk en kreeg Gudmundsson misschien wel de grootste kans voor de thee. Nadat de aanvaller weg had gedraaid bij Lisandro Martínez stond hij oog-in-oog met doelman Maarten Stekelenburg. Die hield zijn doel klein en redde met de benen op de inzet van de IJslander.

Veel kansen, geen goals
Aan Ajax-zijde was Dusan Tadic gevaarlijk met een vrije trap, maar smoorden ook schoten van Antony en Edson Álvarez net voor de Alkmaarse doelmond. Dat het uiteindelijk 0-0 was bij rust, mocht een klein wondertje worden genoemd.

Ook na de thee begon de wedstrijd direct voortvarend. Ajax kreeg een kans via de mee opgekomen Nico Tagliafico. De Argentijn schoot direct toen hij de bal kreeg aangespeeld in het vijandelijke strafschopgebied. Zijn poging was niet slecht, maar Bizot kon opnieuw redden.

Het spel bleef aanvankelijk weer op een neer golven. Dat leidde na iets meer dan een uur spelen tot een mooie kopkans voor Haller. Martínez zag de loopactie bij de spits en lepelde de bal over de laatste linie van AZ. Haller kopte alleen net over. Naarmate de wedstrijd vorderde voelde je dat een goal voor Ajax niet meer uit kon blijven. De druk was vol op de ketel.

Klaassen beslissend
Het was uiteindelijk ‘Mister 1-0’ Klaassen die opnieuw de openingstreffer van de wedstrijd maakte. Na een mooie lichaamsschijnbeweging van Haller kreeg Klaassen de bal voor de voeten op een meter of acht van de goal. De middenvelder bleef rustig en schoof de 1-0 achter de kansloze Bizot.

De bezoekers leken door de treffer murw geslagen en Ajax greep volledig de controle. Die overmacht werd door opnieuw Klaassen in de slotminuten ook op het scorebord tot uiting gebracht. Met het hoofd maakte hij ook de 2-0.

Dankzij de overwinning op AZ is Ajax dus officieus kampioen. Volgende week kan de ploeg van Erik ten Hag de 35e landstitel tegen FC Emmen officieel binnenhalen. Een punt zou dan al volstaan.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Functiewijziging Alex Kroes
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20