Ten Hag: 'Geen twee wedstrijden zijn hetzelfde'
Datum: 15-04-2021  Bron: ajax.nl
Trainer Erik ten Hag en keeper Maarten Stekelenburg hebben alle vertrouwen in een goed resultaat in de return van de kwartfinale van de UEFA Europa League tegen AS Roma. Het tweetal ziet meer dan voldoende perspectief op een comeback. Ze vertelden erover op de persconferentie van woensdagavond.

In Rome waren de Italiaanse media benieuwd hoe Ten Hag kijkt naar het niveau van ploegen in de Serie A. De oefenmeester legde uit hoe hij denkt dat Ajax zich kan meten met ploegen als Atalanta en AS Roma.

"Qua meedogenloosheid hebben zij een streepje op ons voor", aldus Ten Hag. "Maar als wij iets ervarener worden, kunnen we ons daaraan aanpassen. Technisch gezien kunnen we ons meten met de Italiaanse top."

Fitheid
Maarten Stekelenburg ontbrak drie wedstrijden onder de lat, maar is klaar voor het duel van donderdagavond. "Ik ben echt hersteld van mijn knie, waar ik last van kreeg in de warming-up bij sc Heerenveen."

Dat hij tegen zijn oude werkgever aantreedt, ziet Stekelenburg als niet meer dan een leuke bijkomstigheid. "Ik ben hier niet om hen te laten zien wat ik kan; het gaat om een resultaat halen met Ajax. Als ik ergens anders mijn motivatie uit moet halen, gaat er iets niet goed."

Niet alleen de doelman keerde terug in de selectie van Ajax. Ook Perr Schuurs en Brian Brobbey zijn weer van de partij. "De mensen die we mee hebben genomen, zijn fit", aldus Ten Hag. "Daar verwachten we van dat ze morgen kunnen aantreden."

Omdat Devyne Rensch geschorst is, was de vraag hoe Ten Hag de rechtsachter-positie in zal vullen een logische. "Wij hebben daar verschillende opties. We hebben Sean Klaiber en kunnen schuiven met Jurrin Timber. Maar we hebben ook Quinten Timber meegenomen die daar kan spelen. We gaan morgen zien wat we nodig hebben."

Vertrouwen
De twee Ajax-vertegenwoordigers hebben alle hoop op een goed resultaat in het Stadio Olimpico. "We hebben vorige week niks toegelaten in de counter en dat moeten we nu weer doen", zegt Ten Hag. "Ik richt me altijd op de speelwijze, of dat nou uit of thuis is. Het veld is even groot en het blijft elf tegen elf. Je moet je richten op de kracht van je eigen ploeg."

Ook Stekelenburg put hoop uit het spelbeeld van de heenwedstrijd. "We speelden een redelijk goede wedstrijd, maar je moet de kansen benutten die je krijgt. Ik hoop dat we dat morgen beter doen. Je zult ruimtes moeten creren."

De ervaren goalie zag zijn jonge collega Kjell Scherpen zijn plaats innemen in het thuisduel met AS Roma. Hoe keek hij naar het spel van Scherpen, die bij de 1-1 niet goed zat? "Hij deed het prima. Mensen maken fouten, ook keepers. Dat was vervelend voor hem, maar het zal vaker gebeuren. Mij vast ook. Je wint met zn allen en verliest met zn allen."

Ten Hag werd nog gevraagd of hij tijdens het duel van morgen - als Ajax niet door zou gaan - voor de laatste keer als trainer actief zou zijn bij een Europese wedstrijd van Ajax. Zijn antwoord was helder. "Wij zijn een ploeg aan het bouwen die niet alleen op de kaart staat, maar ook rijp is met de grotere ploegen in Europa te wedijveren. Daar wil ik graag vervolg aan geven."

Dat doet hij morgen met een gretige groep, die aan het zware schema wel gewend is. "We laten iedere wedstrijd zien dat we vooral ook heel fris zijn."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Ten Hag: 'Laten zien dat we de nummer n zijn'
Ajax geeft titel extra glans met ruime overwinning op FC Emmen
Ten Hag: 'De fans gaven extra motivatie'
Klaassen matchwinner in intens duel met AZ
Ajax vecht zich in bekerfinale voorbij Vitesse

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
31  
79
2.  
AZ Alkmaar
32  
67
3.  
PSV Eindhoven
31  
65
4.  
Vitesse
32  
60
5.  
Feyenoord
31  
55
6.  
FC Utrecht
32  
51
7.  
FC Groningen
31  
46
8.  
Sparta Rotterdam
32  
43
9.  
Heracles
32  
43
10.  
Fortuna Sittard
32  
40
11.  
SC Heerenveen
32  
39
12.  
FC Twente
32  
38
13.  
PEC Zwolle
31  
35
14.  
RKC Waalwijk
32  
27
15.  
Willem II
31  
25
16.  
FC Emmen
31  
24
17.  
VVV-Venlo
32  
23
18.  
ADO Den Haag
31  
19