Eenvoudige overwinning voor Ajax in Zwolle
Datum: 14-03-2021  Bron: ajax.nl
Ajax heeft de Eredivisie-wedstrijd tegen PEC Zwolle met behoorlijk wat gemak gewonnen. In Overijssel werd het 0-2. David Neres en Nico Tagliafico scoorden voor de Amsterdammers.

De middag startte voor Ajax al goed vanwege het puntenverlies van PSV. De nummer twee van de Eredivisie speelde in eigen huis gelijk tegen Feyenoord. Ajax wist daardoor dat het bij winst op acht punten zou komen van de Eindhovenaren. Daarnaast heeft de ploeg van Erik ten Hag ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Bij het duel in Zwolle viel het vele balbezit van Ajax al direct op in het begin van de wedstrijd. Alleen creëerde de ploeg slechts één kansje via Davy Klaassen in het eerste kwartier. PEC Zwolle werd aan de andere kant gevaarlijk na twee slippertjes achterin bij de Amsterdammers. De grootste kans was voor Virgil Misidjan nadat Devyne Rensch een lange bal verkeerd inschatte.

Hoger tempo
Daarna schroefde Ajax het tempo dusdanig op dat het wachten was op de openingstreffer. Die viel na een goede aanval over vele schijven. Het eindstation was Neres, die aan de rechterkant van het strafschopgebied de bal met links in de verre hoek krulde.

Nog voor rust zat Ajax helemaal in een zetel. De mee opgekomen Tagliafico kwam voor de goal van PEC Zwolle in botsing met doelman Xavier Mous, maar had op dat moment het laatste tikje aan de bal al gegeven. Terwijl de Argentijn op de grond lag, rolde het speeltuig in het doel: 0-2.

In de tweede helft was de grote kans voor Sébastien Haller. De Frans-Ivoriaanse spits kon vogelvrij inkopen toen Sam Kersten uitgleed. Zijn kopbal had meer naar de hoek gemoeten om Mous te kloppen. De Zwolse goalie kon nu nog met een uiterste krachtsinspanning de 0-3 voorkomen.

Perfecte generale
In het verdere verloop van de wedstrijd probeerde Zwolle erger te voorkomen en leek Ajax tevreden te zijn met de 0-2. Het duel in het MAC3PARK Stadion vormde zodoende de perfecte generale repetitie voor het UEFA Europa League-duel met Young Boys van komende donderdag.