Zakelijke overwinning Ajax in Almelo
Datum: 14-02-2021  Bron: ajax.nl
Ajax heeft uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van Erik ten Hag won zelf met 0-2 van Heracles Almelo en zag concurrent PSV bij ADO Den Haag punten verspelen. De voorsprong van de Ajacieden in de competitie is nu zes punten met een wedstrijd minder gespeeld.

Ajax begon in Almelo met twee wijzigingen. David Neres begon in de basis ten faveure van Antony. Ook Ryan Gravenberch keerde terug aan de aftrap. Woensdagavond zat hij in de KNVB Beker tegen PSV nog een schorsing uit. De Amsterdammers waren gewaarschuwd voor een lastige avond in Overijssel: de afgelopen drie uitwedstrijden in Almelo wist Ajax niet te winnen.

Moeilijke openingsfase
Na een kleine twee minuten kreeg de thuisploeg al de eerste kans. Nico Tagliafico dacht aan buitenspel van Teun Bijleveld, maar had niet gezien dat in zijn rug Delano Burgzorg mee op was gekomen. De aanvaller van Heracles Almelo kapte de Argentijn uit, gaf 'm voor op de inmiddels bijgesloten Bijleveld, die de bal voor open doel maar net naast schoot. Ajax kende sowieso een moeilijke start. De Amsterdammers konden de bal niet in de ploeg houden en werden regelmatig onder druk gezet door het elftal van Frank Wormuth.

Toch maakte Davy Klaassen na iets minder dan een kwartier spelen de 0-1. Dusan Tadic speelde zichzelf vrij op de linkerflank en gaf ter hoogte van het strafschopgebied een strakke voorzet. Met een subtiel tikje veranderde Sébastien Haller de bal nog iets van richting, zodat-ie precies voor de voeten viel van Klaassen. Die haalde kiezelhard uit en maakte zodoende de 0-1.

In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde vrij weinig. Alleen Haller kreeg na een goede opening over de linkerflank nog een kans de 0-2 binnen te tikken. Ajax controleerde de wedstrijd en had na het goede begin van de thuisploeg tot aan de rust weinig te duchten van de Almeloërs. Alleen in de allerlaatste seconde van de eerste helft kreeg Ismail Azzaoui een doorgeschoten voorzet van Heracles Almelo voor z'n plots voor z'n voeten. Hij schoot maar net naast de goal van Stekelenburg.

Opnieuw Haller
Ook in de tweede helft gebeurde er in eerste instantie niet zo veel. Tadic kreeg na een uur spelen wel de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. De Serviër wachtte alleen te lang met schieten, waarna de kans was verkeken.

Tien minuten voor tijd bracht Ajax zichzelf definitief in veilige haven. Nadat Klaassen een bal teruglegde, werkte Haller de 0-2 binnen. Voor de spits was het alweer zijn vijfde goal sinds zijn komst naar Amsterdam.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20