Ajax naar halve finale KNVB Beker na frivole eerste helft
Datum: 10-02-2021  Bron: ajax.nl
Ajax heeft zich geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. In de Johan Cruijff ArenA was de ploeg van Erik ten Hag met 2-1 te sterk voor PSV. Sébastien Haller maakte beide Amsterdamse goals.

In januari werd Ajax in het begin van die wedstrijd in de Eredivisie nog overrompeld door PSV. Daarvan was nu geen sprake. Ajax had vanaf meet af aan de wedstrijd onder controle. Het dominante spel van de Amsterdammers werd door spits Haller direct al in doelpunten uitgedrukt. Na iets minder dan 20 minuten spelen bleef hij koelbloedig toen hij oog-in-oog kwam met PSV-doelman Lars Unnerstall. Enkele minuten later was de Frans-Ivoriaanse aanvaller opnieuw scherp voor het Eindhovense doel. Hij tikte een strakke voorzet van Dusan Tadic gemakkelijk binnen.

Kansen op derde treffer
Ajax zette PSV gedurende de eerste helft constant onder druk als de Brabanders ook maar even balbezit hadden. De thuisploeg kwam zelf ook nog tot kansen. Zo had het via Antony en Edson Álvarez voor rust ook 3-0 kunnen staan.

PSV werd één keer gevaarlijk via Donyell Malen. Hij profiteerde van balverlies van Daley Blind op het middenveld. Malen stoomde op naar de goal van Maarten Stekelenburg, maar schoot voorlangs.

In de tweede helft probeerden de bezoekers Ajax wat sneller onder druk te zetten. Tot grote kanssen leidde dat niet, tot een klein uur spelen. Na een vlotte combinatie over rechts gaf Denzel Dumfries de bal voor. Jurriën Timber probeerde de voorzet weg te werken, maar schoof het leer in het eigen doel. PSV leek wakker na rust, maar kon amper nog een grote kans creëren na die 2-1.

Sterker nog, de 3-1 was dichter bij dan de gelijkmaker. Ajax speelde niet meer zo frivool als in de eerste 45 minuten, maar had de pech dat het aluminium een derde treffer voorkwam.

Treffer blijft uit
Eerst bracht Davy Klaassen een Ajax-corner opnieuw voor de goal, waarna Pablo Rosario per ongeluk bij het wegwerken de lat raakte. Even later kreeg de ingevallen David Neres een grote kans de wedstrijd op slot te gooien, maar schoot hij voorlangs. Ook Tadic en Blind waren met geplaatste schoten dicht bij een derde Amsterdamse treffer. Die bleef uiteindelijk uit. PSV had in de absolute slotfase via een frommelgoal nog de gelijkmaker kunnen noteren, maar Klaassen haalde de bal nog voor de lijn weg uit de doelmond.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Henderson is er de komende drie wedstrijden niet bij
Brobbey haakt geblesseerd af voor Oranje
Kroes begonnen als algemeen directeur bij Ajax
Gözübüyük scheidsrechter bij Sparta - Ajax
Balende Akpom: Heel frustrerend

Volgende wedstrijd

PEC Zwolle  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20