Veerkrachtig Ajax pakt punt tegen PSV
Datum: 10-01-2021  Bron: ajax.nl
Ajax is de topmaand januari met een remise begonnen. De Ajacieden kwamen in de topper tegen PSV al vroeg op een 0-2-achterstand, maar toonden karakter en pakten uiteindelijk een punt (2-2). De Amsterdamse goals kwamen van Quincy Promes en Antony. Door de remise behoudt Ajax zijn leidende positie in de Eredivisie, met een punt voorsprong op PSV.

Aankoop Sébastien Haller kwam na rust binnen de lijnen en debuteerde zodoende in het Ajax-shirt. Mohammed Kudus maakte na maandenlang blessureleed in de tweede helft zijn rentree.

Promes op '10'
De basiself van Ajax kende twee wijzigingen ten opzichte van het laatste duel voor de winterstop, de 1-1-remise tegen Willem ll. Noussair Mazraoui keerde terug op rechtsback, ten faveure van Sean Klaiber. Verder speelde Promes op ‘10’, waardoor Zakaria Labyad opschoof richting de spitspositie.

Het begin van 2021 verliep niet zoals gewenst. Al na twee minuten kwam PSV op voorsprong. Eran Zahavi werd vrijgespeeld door Donyell Malen en rondde oog in oog met Andre Onana af. De goalie van Ajax voorkwam een handvol minuten later erger leed. Max mikte een vrije trap vanaf rand strafschopgebied richting de bovenhoek, maar Onana redde fraai.

Nieuwe domper
Zo was het begin voor PSV, maar Ajax nam vervolgens de touwtjes in handen. Net op het moment dat de Ajacieden echte druk leken te gaan ontwikkelen, viel echter de 0-2. Weer was het Zahavi. Aan de goal ging balverlies van Antony vooraf, waarna opnieuw Malen Zahavi in stelling bracht: 0-2.

Ajax liet het er niet bij zitten en richtte zich (opnieuw) op. Na een klein halfuur volgde een enorme kans voor Tadic na een vlotlopende aanval. De captain van Ajax raakte echter de paal en kon een fraaie aanval zodoende niet op waarde schatten.

Promes met de aansluiting
Een beloning volgde vlak voor rust alsnog. Promes tekende in de 40e minuut voor de aansluitingstreffer: 1-2. Ajax wist eindelijk ruimte te vinden in de verdediging van PSV, mede dankzij een goede actie van Tadic. De Serviër bediende Promes in het strafschopgebied van de Eindhovenaren en de Amsterdammer schoot vervolgens raak: 1-2.

De achterstand bij rust was voor Ten Hag reden om in te grijpen. Hij bracht Haller voor Labyad. De wissel leek direct effect te sorteren, want in de 50e minuut schoot de Fransman direct de 2-2 tegen de touwen. Helaas ging het Amsterdamse feest niet door. Haller werd aangespeeld in buitenspelpositie.

Eenrichtingsverkeer richting Mvogo
PSV was daarna nog gevaarlijk via een harde vrije trap van Max, maar dat was zo’n beetje het enige gevaarlijke moment van de bezoekers in de tweede helft. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van PSV.

Antony was dichtbij met een kopbal, maar vond toen nog PSV-keeper Yvon Mvogo op zijn weg. Dat bleek voor PSV uitstel van executie, want in de 65e minuut was het alsnog raak voor de Braziliaan. Hij werd aangespeeld door Haller en haalde knap de trekker over.

Ajax wilde vervolgens doordrukken en jaagde op de 3-2. Schotkansen kwamen er ook voor Promes en Gravenberch, maar die leverden geen goal(s) op.

Een Amsterdamse zege was op basis van het spelbeeld - met name na rust - verdiend geweest, maar kwam er uiteindelijk niet.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20