Ajax dankzij mooie treffers langs Paderborn
Datum: 11-07-2021  Bron: ajax.nl
Ajax heeft met 4-1 gewonnen van het Duitse Paderborn. Na het matige optreden tegen Quick'20, namen de Amsterdammers revanche op zichzelf. De goals kwamen van de voet van Sébastien Haller, Collins (e.d.), Danilo en Zakaria Labyad.

Na de teleurstellende wedstrijd tegen Quick'20 was het voor Ajax zaak om tegen Paderborn meer te laten zien. De ploeg van Erik ten Hag begon met ervarener spelers als Dusan Tadic, Haller, Noussair Mazraoui en David Neres.

Hoofdrol Tadic
Na een wat stroperige openingsfase begon het bij Ajax te lopen. Het drukzetten verliep een stuk beter dan tegen Quick'20. Het leidde, na een zeer goed balletje van Tadic, tot de 1-0. De aanvoerder stuurde Haller weg met een boogbal, waarna de spits koelbloedig afrondde.

Het was de inleiding van een fase waarin Ajax steeds comfortabeler speelde, hoewel lang nog niet alles goed ging. Na 37 minuten was het opnieuw Tadic die aan de basis van een goal stond. Hij gaf de laatste pass na een mooie aanval van achteruit, waarna Kudus de Duitse doelman omspeelde en via het been van verdediger Collins 2-0 maakte.

Ook de jongelingen sterk
Na rust volgden liefst negen wissels aan de kant van Ajax. Alleen Perr Schuurs, Lisandro Magallán en Jay Gorter bleven staan. Met een jong team - waar Zakaria Labyad een dosis ervaring aan toevoegde - was Ajax ook in de tweede helft sterker dan Paderborn.

De 3-0 van Danilo, gemaakt in de 57e minuut, was van grote klasse. Van een meter of twintig draaide hij de bal in de kruising. Christian Rasmussen liet zich kort na rust zien met een paar goede acties, waaronder een mooie panna.

Gedurende de tweede helft zakte het spelniveau ietsjes in, hoewel Ajax nog altijd domineerde. Uit een hoekschop maakte Hünemeier de 3-1. Kort daarna stuurde Jurgen Ekkelenkamp Danilo weg in de zestienmeter. De Braziliaan werd neergehaald, waarna een strafschop volgde.

Labyad ging achter de bal staan. Zijn panenka werd tegengehouden door de Duitse doelman, maar dat kon hij herstellen in de rebound. In de slotfase hield Ajax vervolgens eenvoudig stand. Zodoende namen de Amsterdammers op een prima manier revanche voor het matige optreden tegen Quick'20.

Ajax - Paderborn 4-1 (2-0)
16. Haller (1-0)
37. Collins (e.d.) (2-0)
57. Danilo (3-0)
66. Hünemeier (3-1)
78. Labyad (4-1)

Ajax, eerste helft: Gorter, Mazraoui, Magallán, Schuurs, Baas, Taylor, Kudus, Jensen, Neres, Haller, Tadic.

Ajax, tweede helft: Gorter, Regeer, Magallán (70. Hillen), Schuurs, Salah-Eddine, Fitz-Jim, Ekkelenkamp, Labyad, Martha, Danilo, Rasmussen.