Ajax kent weinig moeite met Feyenoord in De Kuip
Datum: 09-05-2021  Bron: ajax.nl
De Klassieker is opnieuw een prooi geworden voor Ajax. Eerder dit seizoen wonnen de Ajacieden in eigen huis met 1-0 van Feyenoord. In De Kuip pakte Ajax andermaal de driepunter. Dankzij twee eigen goals van de Rotterdammers en een doelpunt van Mohammed Kudus werd het 0-3.

Ajax en Feyenoord maakten er in de eerste helft geen sprankelende wedstrijd van. Met het kampioenschap al op zak hoefden de Amsterdammers niet vol op het gaspedaal te drukken. Feyenoord kon daar op zijn beurt niet zoveel tegenover stellen.

Toen Ajax ook nog eens op gelukkig wijze op voorsprong kwam door een eigen goal van Feyenoorder Senesi, zat de ploeg van Erik ten Hag helemaal op rozen. Via kansjes voor Noussair Mazraoui en een gevaarlijke vrije trap van Tadic was de koploper van de Eredivisie nog dicht bij meer.

Rode kaart
Vlak voor het rustsignaal stond de wedstrijd wel ineens op zijn kop. Na een scrimmage in het doelgebied van Ajax kreeg Edson Álvarez de bal op zijn arm. Omdat hij daarmee een directe scoringskans voorkwam kreeg de Mexicaan direct rood en Feyenoord een strafschop. Het was echter Maarten Stekelenburg die de penalty van Fer wist te pareren. Daarmee bleef de 0-1-tussenstand na 45 minuten ‘gewoon’ staan.

Vanwege de rode kaart zag trainer Ten Hag zich wel genoodzaakt om in te grijpen in de opstelling. Perr Schuurs en Mohammed Kudus kwamen in het veld voor Noussair Mazraoui en Sébastien Haller. Ook met tien man wisten de Ajacieden elkaar redelijk makkelijk te vinden in de beginfase van de tweede helft.

Feyenoord probeerde de druk wel op te voeren, maar kreeg de verdediging van Ajax niet stuk gespeeld. Sterker nog, na een uitbraak van Ajax over rechts via Antony moest Malacia aan de noodrem trekken. De linksback van Feyenoord had al geel en bracht de Braziliaan uit balans. Ook de Feyenoord-verdediger kon daarna met rood vertrekken. Zo speelden beide ploegen het laatste half uur van de wedstrijd met tien man.

Iets meer dan vijf minuten later profiteerde Ajax al van de Rotterdamse rode kaart. Rensch werd in het strafschopgebied weggestoken door Tadic. De gelegenheid linksback wilde voorgeven op Kudus, maar zag dat Feyenoorder Haps de bal weg wilde werken. De verdediger verslikte zich op de voorzet en maakte een eigen goal: 0-2.

De derde treffer
De wedstrijd kabbelde daarna wat voort. Dankzij een soepele aanval van Ajax en daarmee ook de 0-3 van Kudus leefde de wedstrijd tien minuten voor tijd even op. De middenvelder was het eindstation van een aanval die hij zelf opzette en met David Neres en Tadic tot een goal promoveerde.

Dankzij de overwinning in Rotterdam staat Ajax nu op 82 punten na 32 wedstrijden. Ajax scoorde tot nu toe 96 keer en kreeg 21 goals tegen dit Eredivisie-seizoen.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Henderson is er de komende drie wedstrijden niet bij
Brobbey haakt geblesseerd af voor Oranje
Kroes begonnen als algemeen directeur bij Ajax
Gözübüyük scheidsrechter bij Sparta - Ajax
Balende Akpom: Heel frustrerend

Volgende wedstrijd

PEC Zwolle  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20