Oproep: Fotografen gezocht!
Vind je het leuk om foto's te maken voor/tijdens/na wedstrijden van Ajax? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij willen namelijk deze foto's van jou hier gaan publiceren! Interesse of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via contact@supporterswereld.nl

Ten Hag: 'Botsing van stijlen'
© SupportersWereld.nl
© SupportersWereld.nl
Datum: 02-10-2020  Bron: ajax.nl
Erik ten Hag noemt de loting van de poulefase in de UEFA Champions League een 'botsing van stijlen'. De trainer van Ajax roemt Liverpool om z'n gegenpressing en ziet in Atalanta juist een 'pressingmachine'. Het Deense FC Midtjylland completeert groep D. "Het is een uitdagende poule", vertelde Ten Hag op de persconferentie naar aanleiding van de loting.

"Er zijn meerdere wegen om in het voetbal succesvol te zijn", vervolgde de 50-jarige coach. "Je hebt een loting zelf nooit in de hand. Het had wat makkelijker gekund, maar ik vind het vooral uitdagend. We lopen er niet voor weg."

Andre Onana kon zich wel vinden in de woorden van Ten Hag. "Dit is waar we elke dag voor trainen. We willen spelen tegen deze sterke tegenstanders en goede voetballers."

Verdere analyse
De opponenten in de Champions League werden daarna stuk voor stuk nog wat verder onder de loep genomen. "Je hebt sowieso altijd één hele sterke tegenstander erbij. Dat is Liverpool geworden. Zij zijn samen met Bayern de trendsetters van het voetbal in Europa nu. Het is misschien zwaar, maar wel prachtig om tegen Liverpool te spelen. Liverpool – Ajax en Ajax – Liverpool is toch historie? Een fantastisch affiche", vond Ten Hag.

Hij roemde daarna de huidige prestaties van het Italiaanse Atalanta. "Uit pot drie komt dan Atalanta: de revelatie van de Champions League van het afgelopen seizoen. Gisteren wonnen ze in de Serie A nog van Lazio Roma. Zij zijn een pressingmachine. We hebben in de afgelopen tijd ervaring opgedaan tegen dit soort tegenstanders met Eintracht Frankfurt en Vitesse. Alleen is Atalanta nog een stukje beter."

Over het Deense FC Midtjylland wist de trainer het minste te vertellen. "Wel dat ze opportunistisch spelen. We hebben twee kenners van het Deense voetbal in de technische staf zitten. Die praten ons bij." Assistent-coach Christian Poulsen is van Deense afkomst. Keeperstrainer Anton Scheutjens werkte jarenlang bij FC Kopenhagen.

Geen toeschouwers (nog)
Tot slot ging de coach nog in op het (voorlopig) missen van fans bij de wedstrijden in de Champions League. "Het is vervelend voor ons als spelers en staf, maar vooral voor de fans."

En wat is de doelstelling? "We willen Europees overwinteren. Maar de ambitie is doorgaan in de Champions League. We willen van iedereen winnen."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Historie in Venlo: Ajax schiet stokoud eigen record uit de boeken
Update blessure Mohammed Kudus
Ajax verliest onfortuinlijk van Liverpool
Felix Brych fluit kraker tegen Liverpool
Vijfklapper voor Ajax tegen Heerenveen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
Atalanta Bergamo  VS  Ajax
Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
6  
15
2.  
PSV Eindhoven
5  
13
3.  
Vitesse
5  
12
4.  
Feyenoord
5  
11
5.  
FC Twente
5  
11
6.  
SC Heerenveen
5  
10
7.  
FC Groningen
5  
7
8.  
FC Utrecht
4  
6
9.  
PEC Zwolle
5  
5
10.  
VVV-Venlo
6  
5
11.  
AZ Alkmaar
4  
4
12.  
Willem II
5  
4
13.  
RKC Waalwijk
5  
4
14.  
Heracles
5  
4
15.  
FC Emmen
5  
3
16.  
ADO Den Haag
5  
3
17.  
Fortuna Sittard
5  
2
18.  
Sparta Rotterdam
5  
2