Ajax onderuit in Utrecht, vizier moet op de competitie
Datum: 04-03-2020  Bron: ajax.nl
Ajax is uitgeschakeld in de halve eindstrijd van de KNVB Beker. De ploeg van Erik ten Hag verloor op bezoek bij FC Utrecht met 2-0. Zodoende zijn de Ajacieden nog op 1 front actief.

Ajax de bal, Utrecht de goal
De ploeg van Ten Hag was de eerste helft dominant. De Amsterdammers hadden veel meer balbezit dan de thuisploeg, maar dat resulteerde helaas niet in een Amsterdamse goal. Daar waren overigens wel de kansen voor. Zo was Hakim Ziyech na een goede aanval het eindstation, maar zijn afstandschot werd door Utrecht-doelman Jeroen Zoet eenvoudig gepakt.

Even later moest de doelman zich wel volledig strekken bij fraaie knal van Nico Tagliafico. De Argentijn twijfelde niet en nam de bal van een meter of dertig vol op de pantoffel. Zoet kon ternauwernood redden.

Utrecht slaat toe uit standaardsituatie
Ajax leek de zaken onder controle te hebben, maar toch moesten de bezoekers een aantal keer oppassen. De ploeg van John van den Brom loerde op de omschakeling en op die manier stichtte het een aantal keer gevaar voor de goal van Andre Onana.
Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Uit een vrije trap van Simon Gustafson was het Sander van der Streek die vrij kon inkoppen: 1-0. Het bleek de enige treffer die voor de thee zou vallen.

Ajax jaagt op gelijkmaker
De mannen van Ten Hag begonnen de tweede helft voortvarend. Nadat de bal bij een aanval lang in de ploeg bleef, besloot Daley Blind maar eens om van afstand uit te halen. Zijn poging ging een paar centimeter naast.

Kort daarna was het de beurt aan Quincy Promes. De aanvaller nam het Utrechtse doel onder vuur, maar ook zijn inzet trof geen doel.

Onana geklopt vanaf elf meter
Ajax moest blijven oppassen voor de snelle omschakeling en dat bleek. Van der Streek werd de diepte ingestuurd en vervolgens naar de grond gewerkt door Edson Álvarez. Scheidsrechter Björn Kuipers wees naar de stip en Gustafson rondde vanaf de stip af: 2-0.

Slotoffensief resulteert in niets
De taak voor Ajax was duidelijk: 2 goals maken om in ieder geval een verlenging af te dwingen. Daarom werden aanvallers Klaas Jan Huntelaar en Danilo in het veld gebracht. De wissels van de oefenmeester hadden geen invloed op het resultaat. Het bleef bij 2-0 voor de thuisploeg.

Ajax richt zich op titelstrijd
Door de uitschakeling in de halve finale van de KNVB Beker is Ajax nog maar op 1 front actief. Een hard gelach voor de Amsterdammers. Komende zaterdag hervatten de Ajacieden de titelstrijd in de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20