Ajax wint, maar ziet Getafe doorgaan in de Europa League
Datum: 27-02-2020  Bron: ajax.nl
Ajax won donderdagavond weliswaar van Getafe (2-1), maar de uitslag was niet genoeg om door te stoten naar de volgende ronde van de UEFA Europa League. Zodoende eindigt het Europese avontuur van de ploeg van Erik ten Hag al vroegtijdig.

Ajax wist van tevoren dat het gelijk op jacht moest gaan naar een treffer. Het aanvalstrio dat voor de goals moest zorgen, bestond uit Ryan Babel, Dusan Tadic en Danilo.

Flinke domper in de openingsfase
De Amsterdammers lieten vanaf het eerste fluitsignaal zien dat ze op zoek gingen naar een snelle goal. Helaas voor de ploeg van Ten Hag viel de vlugge treffer aan de verkeerde kant. Uit een ingooi kwam de bal voor de voeten van Jaime Mata die de bal voorbij Andre Onana schoot: 0-1.

Basisdebutant Danilo geeft ArenA weer hoop
De vroege tegentreffer betekende voor Ajax dat er geen 3, maar 4 goals gemaakt moesten worden om door te gaan in de Europa League. De missie, goals maken, bleef niettemin hetzelfde voor de koploper van de Eredivisie.

De gelijkmaker viel gelukkig al vrij snel. Donny van de Beek werd handig vrijgespeeld in het strafschopgebied en gaf de bal direct voor op de inkomende Danilo. De Braziliaan bekroonde zijn basisdebuut door van dichtbij binnen te werken: 1-1.

De mannen van Ten Hag drukten door, maar konden geen 2e doelpunt forceren voor de thee. Aan de andere kant waren de bezoekers nog 2 keer dichtbij de 1-2, maar Spaanse inzetten kwamen op lat en paal terecht.

Eiting scoort na de rentree van Quincy Promes
Direct aan het begin van het tweede bedrijf besloot Ten Hag om Promes (in) te brengen. Het betekende de rentree voor de aanvaller die enkele weken aan de kant stond met een hamstringblessure. De clubtopscorer van Ajax kwam in het veld voor doelpuntenmaker Danilo.

Kort hierna was het meteen raak voor Ajax. Lisandro Martínez versierde een vrije trap en Carel Eiting schoot de bal na een ruim uur spelen vanaf de zijkant van het strafschopgebied raak: 2-1.

Vervolgens ontsnapte de thuisploeg aan de 2-2. Een inzet van de bezoekers belandde namelijk voor de 3e maal deze wedstrijd op het aluminium.

Ajax mag zich focussen op 2 fronten
In de eindfase besloot Ten Hag om alles-of-niets te spelen. Klaas Jan Huntelaar werd in het veld gebracht voor Ryan Gravenberch. De Ajacieden deden er alles aan om nog 2 treffers te forceren, maar het mocht niet baten.

Ajax won dus wel van de Spanjaarden, maar het Europese avontuur zit erop. De Ajacieden zijn daardoor nog op 2 fronten actief: de KNVB Beker en het landskampioenschap.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20