Gemiste kansen breken Ajax op in Almelo
Datum: 24-02-2020  Bron: ajax.nl
Ajax heeft zich niet weten te herstellen van de midweekse nederlaag bij Getafe in de Europa League. In Almelo verloor de ploeg van Erik ten Hag voor de 3e keer op rij bij Heracles Almelo: 1-0.

Ajax begon met 4 wijzigingen in het elftal ten opzichten van het duel in Getafe. Hakim Ziyech ontbrak in Almelo, omdat hij niet wedstrijdfit was, maar daar tegenover keerde Andre Onana wel terug in de basiself. Ook waren er plekken in de startopstelling voor Klaas Jan Huntelaar en Ryan Gravenberch.

Kansen 1e helft
Laatstgenoemde stichtte in Overijssel het 1e gevaar van de wedstrijd. De middenvelder speelde zich knap vrij en haalde uit, maar zijn inzet werd door Orestis Kiomourtzoglou van de lijn gehaald. Kort daarna behoedde Onana Ajax voor een achterstand. De goalie pakte van dichtbij een inzet van Cyriel Dessers.

In de slotfase van het 1e bedrijf kwam de ploeg van Ten Hag nog een aantal keer dicht bij de
openingstreffer. Een kopbal van Nico Tagliafico uit een hoekschop werd gekeerd. Een paar minuten later kreeg ook landgenoot Lisandro Martínez een grote kans uit een corner, maar zijn inzet ging naast. In de blessuretijd ontsnapte de thuisploeg overigens aan de 0-1. Een terugspeelbal van een Heraclied vloog bijna in de eigen goal, maar doelman Janis Blaswich voorkwam dat.

Ook in het 2e bedrijf was Ajax een aantal keer gevaarlijk. Carel Eiting, die in de rust voor Martínez in het veld kwam, was dichtbij, maar zijn inzet ging naast. Aan de andere kant was Dessers een aantal
keer gevaarlijk, maar Onana hield de koploper op de been. Dusan Tadic was nog het meest dichtbij een treffer. De aanvaller had de bal goed voor zijn linker, schoot richting de kruising, maar zijn inzet werd gepakt.

Debuut Danilo kan Ajax niet redden
Gedurende de 2e helft kreeg Ajax steeds meer moeite met het creëren van kansen en dus greep Ten Hag in. De oefenmeester bracht Danilo, die zijn officiële debuut maakte voor de Amsterdammers, in het veld voor Ryan Babel. Alleen kort na de wissel schoot Dessers Heracles fraai op 1-0. De aanvaller draaide knap weg bij Daley Blind en schoot hard raak.

Ajax moest op jacht naar de gelijkmaker. Mede daarom werd Jurgen Ekkelenkamp binnen de lijnen gebracht. Ook de jongeling kon het verschil niet maken en dus verloor Ajax voor de 2e keer in een week tijd. De 1-0-nederlaag betekent de 3e nederlaag in Almelo op rij voor de Amsterdammers.

De ploeg van Ten Hag komt snel weer in actie. Komende donderdag is Getafe de tegenstander zijn in de Johan Cruijff ArenA in de Europe League en zondag wacht de topper tegen AZ. De voorsprong van de ploeg van Ten Hag bedraagt nog 3 punten op de ploeg uit Alkmaar.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20