Frusterende avond eindigt in 2-0-nederlaag
Datum: 20-02-2020  Bron: ajax.nl
Ajax heeft het 1e duel met Getafe met 2-0 verloren. In een frustrerende wedstrijd was Ajax niet bij machte een beter resultaat af te dwingen. Volgende week is de return in de Johan Cruijff ArenA en daar mag Ajax proberen de laatste 16 van de Europa League te bereiken.

Ajax had de teleurstelling van het mislopen van de knock-out fase in de Champions League verwerkt. Dan moest de ploeg maar vlammen in de Europa League, waarin 3 jaar geleden de finale werd gehaald. De 1e opponent in dit toernooi was uitgerekend het sterke Getafe. En dat viel absoluut niet mee. Want van vlammen kan het allerminst. Ajax verloor.

Onana gemist
Trainer Erik ten Hag moest keeper Andre Onana wegens een schorsing missen, maar kon wel weer rekenen op zijn steunpilaren Daley Blind en Hakim Ziyech. Zij werkten tegen RKC al aan het wedstrijdritme. De trainer verwachtte echter niet dat zij de 90 minuten konden volhouden. Mede daarom bleef de eveneens net herstelde Perr Schuurs op de bank.

Getafe neemt leiding
De eerste helft was voor Ajax een zeer vervelende. De Amsterdammers kwamen tot geen enkel schot op doel en zagen de aanvallers van Getafe wel regelmatig doorheen komen. Ajax moest in gevecht met een zeer irritant Getafe, maar daarin kwam het niet als overwinnaar uit de bus.

In de 38e minuut schoot Deyverson Getafe naar de 1-0-voorsprong en provoceerde vervolgens door voor het uitvak te gaan juichen. Het spel lag daarna minuten lang stil omdat de aanvaller van Getafe geraakt zou zijn door iets uit het uitvak. Nadat de speaker de fans had toegesproken, kon de wedstrijd door.

Maar Ajax had zich al helemaal uit het spel laten halen. Net voor rust had de thuisploeg nog een kans, die overigens niet werd benut. Daardoor bleef het 1-0; een stand die te overzien leek.

Teleurstellend
In de tweede helft drong Ajax meer aan. Het 1e wapenfeit was echter een teleurstellende: de gele kaart voor Nico Tagliafico betekende namelijk dat de Argentijnse linksback de return in eigen huis moet missen. Het devies van de trainer dat Ajax het hoofd moest koelhouden, was deze avond niet gemakkelijk op te volgen.

2-0...
Met nog 25 minuten op de klok bracht Ten Hag Klaas Jan Huntelaar en Perr Schuurs voor Traoré en Álvarez. Tot in de 80e minuut had Ajax nog geen schot op doel gelost, maar begon toen wel aan een soort van offensief te werken met een kansje voor Donny van de Beek. Ajax kreeg echter het deksel op de neus, want diep in de extra tijd scoorde invaller Kenedy na een fout van Schuurs en via het been van Dest de 2-0.

Daardoor heeft Ajax nog een extra zware dobber volgende week als Getafe naar Amsterdam komt...
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Functiewijziging Alex Kroes
Rensch: Het was niet goed genoeg
Van t Schip: Kan uiteraard niet leven met een punt
Van t Schip over fitheid, speelwijze en Excelsior-thuis
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken

Volgende wedstrijd

FC Volendam  VS  Ajax

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20