Ajax met overtuigende cijfers naar halve finale KNVB Beker
Datum: 12-02-2020  Bron: ajax.nl
Ajax heeft zich geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. De ploeg van Erik ten Hag won met 0-3 in Arnhem tegen Vitesse. Daarnaast maakten Daley Blind en Hakim Ziyech hun rentree na blessureleed.

Ajax begon de wedstrijd met Edson Álvarez in de basis. De Mexicaan verving de geblesseerde Joël Veltman. Perr Schuurs bleek niet fit genoeg om te starten in het hart van de defensie. In de punt van de aanval kreeg Lassina Traoré de voorkeur.

Traoré en Babel vinden elkaar bij openingstreffer
Dat bleek een gouden greep. De spits had een belangrijke rol bij de 0-1 van Ajax. Na een snelle omschakeling vond Donny van de Beek de aanvaller, die daarna Ryan Babel met een perfecte voorzet bediende. Het was voor de dertiger zijn 1e goal sinds zijn terugkeer bij in het rood-wit.

De openingstreffer was het échte hoogtepunt van het 1e bedrijf. In de 1e minuut van de wedstrijd was Traoré nog dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd geblokkeerd. Aan de overkant moest Nicolas Tagliafico ingrijpen toen Tim Matavz gevaarlijk leek te worden. De thuisploeg slaagde er verder niet in om heel gevaarlijk te worden en dus zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-1 tussenstand.

Gravenberch staat op de juiste plek
Ook in het 2e bedrijf viel er lange tijd weinig bijzonders te noteren. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en werden amper gevaarlijk tot een kwartier voor tijd. Toen combineerde Ajax er vlot op los aan de linkerkant. Het was Tagliafico die met een strakke voorzet een Ryan Gravenberch vond. De middenvelder schoot overtuigend raak: 0-2.

De 2e treffer van de avond bleek een opstapje naar meerdere hoogtepunten in Arnhem. Ajax liep uiteindelijk uit naar een ruime zege.

Blind en Ziyech maken rentree
Na de 0-2 was het tijd voor de rentree van Blind. De verdediger stond voor het laatst binnen de lijnen tijdens de verloren thuiswedstrijd in de UEFA Champions League tegen Valencia. Blind verving doelpuntenmaker Gravenberch. Ook Ziyech maakte in Arnhem zijn rentree. De middenvelder kwam in het elftal voor Traoré.

De 2 Ajacieden zagen kort daarna hoe Ajax ook nog de 0-3 maakte. Scheidsrechter Bas Nijhuis kende de Amsterdammers een strafschop toe, na advies van de VAR. Vitesse-speler Tim Matavz ontving daarna z'n 2e gele kaart vanwege protesteren, waardoor de thuisploeg verder moest met 10 man. Vanaf de strafschopstip schoot Dusan Tadic de 3e treffer van Ajax binnen.

Met de ruime zege in het GelreDome en de terugkeer van Blind en Ziyech kende de ploeg van Ten Hag een zeer positieve avond. In de halve finale van de KNVB Beker speelt de recordkampioen wederom een uitwedstrijd. Dan treft het de winnaar van het duel Go Ahead Eagles – FC Utrecht.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20