Winnend Ajax gehavend uit strijd met PSV
Datum: 02-02-2020  Bron: ajax.nl
Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen PSV nipt met 1-0 gewonnen. Een doelpunt van Quincy Promes was genoeg voor de zege. Slecht nieuws was er ook op de 50ste verjaardag van Erik ten Hag. Promes, Joël Veltman en Ryan Babel vielen allen geblesseerd uit.

Ajax had wat goed te maken na de 2-1-nederlaag vorige week in Groningen en vooraf werd gedacht dat PSV, waarbij het zeer onrustig is en waarin geen speler zijn vorm lijkt te halen, een ideale tegenstander was om het gemoed om te buigen.

En inderdaad speelde Ajax een prima eerste helft. Het enige, niet onbelangrijke overigens, dat de ploeg verweten kon worden was de onzuiverheid in de laatste pass dan wel bij het afdrukken. Want kansen kwamen er tegen het zonder vertrouwen spelende PSV in die eerste helft in overvloed. Quincy Promes, Sergiño Dest, Ryan Babel, Donny van de Beek en Dusan Tadic kregen 1 of meerdere goede mogelijkheden om nog voor de 20e minuut te scoren.

Quincy loopt 1 op 1 tegen PSV
Maar het duurde nog tot de 35e minuut alvorens Ajax het immense speloverwicht met een doelpunt bekroonde. Een slechte uittrap van de verder uitstekend keepende Lars Unnerstall werd door Van de Beek opgepikt. De Ajacied kreeg vervolgens alle vrijheid om diep door te dringen in het Eindhovense strafschopgebied. Daar stuitte PSV hem maar de bal kwam alsnog bij Promes terecht die in zijn 4e duel met PSV voor de 4e keer scoorde: 1-0.

Veltman en Promes geblesseerd
Na die goal leek PSV te beseffen dat er zonder durf helemaal niets te halen viel in Amsterdam en rukte de ploeg wat meer op richting Ajax-defensie waar Perr Schuurs in de 30e minuut de geblesseerde Joël Veltman had vervangen. Maar het was Ajax dat dicht bij de 2-0 was toen een vlammend schot van Dest net door Unnerstall uit de bovenhoek werd getikt. In de blessuretijd van de eerste helft raakte Ajax ook nog doelpuntenmaker Promes kwijt met een hamstringblessure….

Hoewel Ajax nog aardig uit de startblokken schoot met een schot van Van de Beek, viel het in de tweede helft ver terug. Een nieuw blessuregeval na ruim een uur spelen (nu viel ook Babel uit) leek de spirit in de ploeg te hebben weggevaagd. De spelers vonden elkaar slecht waardoor PSV het geloof kreeg dat er nog iets in het vat zat voor ze.

Spannend tot einde
Bij het begin van de extra tijd hadden Tadic en invaller Lassina Traoré de wedstrijd moeten beslissen, maar de combinatie strandde net voor het doel. Daardoor bleef het bizar genoeg spannend tot de laatste seconden waarin ook Unnerstall mee naar voren kwam. Ajax sprong echter met de hakken over de sloot en nam weer 3 punten voorsprong op achtervolger AZ.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van t Schip: Goed moment om fans extra te bedanken
Brobbey: Kenneth heeft goed geluisterd
Drie commissarissen kondigen vertrek aan
Van t Schip over Feyenoord, de fitheid en FC Twente-thuis
Diant Ramaj voorlopig uitgeschakeld

Volgende wedstrijd

Ajax  VS  S.B.V. Excelsior

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20