Ajax bekert verder na krappe zege op Telstar
Datum: 19-12-2019  Bron: ajax.nl
Ajax is door naar de volgende ronde in de KNVB Beker. Door doelpunten van Sergiño Dest (2), Noa Lang en Jurgen Ekkelenkamp werd een krappe 3-4-overwinning geboekt. Sontje Hansen maakte zijn debuut in Ajax 1.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen AZ verscheen de ploeg van trainer Erik ten Hag met een sterk gewijzigd elftal aan de aftrap. In een jeugdig Ajax was plek voor onder anderen Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch en Noa Lang. Ook Sergiño Dest keerde terug in de basiself van de Amsterdammers.

De thuisploeg begon vol energie aan de wedstrijd en wist het de Ajax-defensie moeilijk te maken met hoge ballen in het strafschopgebied. Door goed verdedigend werk van Perr Schuurs bleef groter gevaar uit en kreeg Ajax langzaam grip op de wedstrijd.

In de 24e minuut viel zelfs de eerste Amsterdamse treffer. Donny van de Beek liep aan de rechterkant van het veld 2 verdedigers voorbij en bediende Noa Lang met een lage voorzet op maat en de aanvaller kon simpel de 0-1 binnentikken.

Recordtreffer Dest
Slechts 4 minuten later vertolkte Van de Beek opnieuw een hoofdrol. Met een goede actie op de achterlijn bezorgde hij de bal bij Tadic, die de vrijstaande Dest bediende. De opgestoomde rechtsback liet doelman Van der Maaten met een schot in de kruising kansloos: 2-0! De treffer van Dest betekende een nieuw record. Nog nooit scoorde Ajax 155 doelpunten in 1 kalenderjaar!

Vlak voor rust deed Telstar nog wat terug. Aanvoerder Frank Korpershoek, tevens jeugdtrainer bij Ajax, troefde Mazraoui af en kopte de aansluitingstreffer binnen uit een corner.

Furieuze start tweede helft
Ajax kwam fel uit de kleedkamer en liet de meegereisde supporters direct weer juichen. Een schot van Tadic uit de tweede lijn werd slecht verwerkt door doelman Van der Maaten, waardoor de oplettende Jurgen Ekkelenkamp de bal kon binnenwerken: 1-3!

Tien minuten later kwam Ajax op een marge van 3. Opnieuw was het Dest die zijn naam op het scorebord zag verschijnen. Ditmaal aan de linkerkant opgekomen, krulde de Amerikaans international op prachtige wijze de 1-4 binnen!

Nieuwe tegentreffers
Toen de wedstrijd definitief in het slot leek te vallen, kwam Telstar echter opnieuw naderbij. Via een nieuwe hoekschop van Anthony Berenstein was het Benaissa Benamar die wegliep bij Lisandro Martínez en overtuigend binnenkopte.

Debutant Sontje Hansen stond amper een minuut in het veld toen Telstar opnieuw scoorde. In de 89e minuut kwam Telstar zelfs op 3-4. Spits Reda Kharchouch verscheen na een steekpass alleen voor Andre Onana en liet hem met een droge schuiver kansloos.